Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Oscarový Rockwell, sexi Johansson a nacistické Nemecko: Taká bude nová snímka Jojo Rabbit

Sam Rockwell Zobraziť galériu (2)
Sam Rockwell (Zdroj: SITA/AP)

Americký herec Sam Rockwell si zahrá v pripravovanom filme Jojo Rabbit novozélandského filmára Taiku Waititiho. Štyridsaťdeväťročný rodák z kalifornského Daly City sa tak pridal k herečke Scarlett Johansson.

V satirickej snímke z prostredia nacistického Nemecka Rockwell stvárni kapitána, ktorý vedie tábor Hitlerjugend. Príbeh snímky sa zameriava na chlapca Joja, ktorý túži byť členom Hitlerjugend a má imaginárneho priateľa - diktátora Adolfa Hitlera (Waititi).

Keď zistí, že jeho matka (Johansson), ktorá je potajme členkou odboja, skrýva u nich doma židovské dievča, rozhodne sa ho zbaviť. Počas hľadania spôsobov ako to urobiť, však začne pomaly meniť svoj postoj a vnímať mladú židovku ako človeka.

Scarlett Johansson
Zobraziť galériu (2)
Scarlett Johansson  (Zdroj: SITA)

Waititi sa okrem stvárnenia Hitlera ujme aj réžie a scenára novinky. Pod snímku sa spolu s Carthewom Nealom a Chelsea Winstanley podpíše tiež ako producent. Nakrúcanie by sa malo začať koncom jari.

Sam Rockwell si zahral vo filmoch ako Život v siedmom nebi (1996), Lawn Dogs (1997), Zelená míľa (1999), Milujte svojho zabijaka (2002), Podvodníci (2003), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005), Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom (2007), Duel Frost/Nixon (2008), Sme v pohode (2009), Moon (2009), Iron Man 2 (2010), Sedem psychopatov (2012) či Pán Dokonalý (2015). V marci získal svojho prvého Oscara za vedľajšiu úlohu v dráme Tri billboardy kúsok za Ebbingom (2017), ktorá mu vyniesla aj Zlatý glóbus, Critics’ Choice Award či britskú filmovú cenu BAFTA.

Viac o téme: Scarlett JohanssonSam RockwellFilm Jojo Rabbit
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu