Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

LEGO Movie je tu s pokračovaním: VIDEO Pripravte sa na dávku hlášok a nekončiaceho humoru

LEGO Príbeh sa vracia Zobraziť galériu (2)
LEGO Príbeh sa vracia (Zdroj: YouTube/Warner Bros. Pictures)

Na oficiálny filmový LEGO príbeh sme čakali neuveriteľné dlhú dobu. Dočkali sme sa ho v roku 2014 a medzi fanúšikmi spôsobil hotové šialenstvo. Okrem napínavého príbehu, ktorý sršal humorom, ho ľudia milovali aj pre niečo iné. Tým, že spoločnosť vyrábajúca populárnu hračku vlastní práva na používanie tisícov postáv a svetov, nebol problém dostať do jednej scény superhrdinov od Marvelu, Batmana či Gandalfa. Teraz došiel čas na predstavenie pokračovania úspešnej jednotky.

Keď prvá časť začiatkom roka dominovala v kinách, odniesla si z nich takmer polmiliardy dolárov, čo bolo pri pomerne malom, 60 miliónovom rozpočte veľkým úspechom. Štúdio Warner Bros. preto dlho nezaháľalo a rovno potvrdilo sólový film pre Batmana a tímovku The LEGO Ninjago.

Oboch snímok sme sa dočkali v roku 2017 a zatiaľ čo Batman sa tešil z takmer 400 miliónových tržieb a pozitívnych recenzií, Ninjago prepadlo takmer na plnej čiare. V kinách nezarobilo ani 130 miliónov a divácke ohlasy tiež príliš neoslnili. Tento rok nás čaká pokračovanie hlavného príbehu, zatiaľ čo Warner už plánuje ďalšie filmy, napríklad Million Bricks Race a v prípade úspechu dvojky určite odklepne aj tretiu časť.

LEGO Príbeh sa vracia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Warner Bros. Pictures)

A o čom vlastne pokračovanie bude? Štúdio toho zatiaľ veľa neprezradilo, no na základe traileru môžeme povedať, že svet, v ktorom žil mladý "zachránca" Emmet, sa poriadne zmenil. To by mali mať na starosti príšery z planéty Duplo. Okrem toho však bude hlavný hrdina riešiť pomerne ťažkú existenciálnu krízu, pretože nedokáže nájsť svoje miesto v spoločnosti.

Režiséri prvej čati, Phil Lord spoločne s Chrisom Millerom, sa už na tento post nevrátili, no napísali scenár, z ktorehovychádzalMike Mitchell. Ten má na konte napríklad posledného Shreka, ktorého kvalita mierne kolísala. My však veríme, že sa mu podarí minimálne udržať laťku prvého príbehu o svete postavenom z malých dielikov. Snímky sa v našich kinách dočkáme už začiatkom februára.

Viac o téme: Warner Bros.Film LEGO Movie 2
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu