Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

James Bond má nového režiséra: 25. film o agentovi 007 nakrúti talentovaný Cary Fukunaga

Cary Fukunaga
Cary Fukunaga (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Pripravovanú novú bondovku nakrúti Američan Cary Joji Fukunaga. Na pozícii režiséra nahradil Brita Dannyho Boyla, ktorý v auguste odstúpil pre odlišnosť tvorivých názorov, informovala vo štvrtok televízia Sky News.

Na scenári chystaného filmu o agentovi Jamesovi Bondovi pracoval Boyle spoločne s Johnom Hodgeom. Snímka s pracovným názvom Bond 25 sa má začať natáčať v marci budúceho roka. Premiéra je plánovaná na sviatok svätého Valentína v roku 2020.

Podľa televízie Sky News bol výber nového režiséra neočakávaný. Cary Joji Fukunaga režíroval napríklad prvú sériu televízneho detektívneho seriálu True Detective (Temný prípad, 2014). Medzinárodne sa preslávil filmom Beasts of No Nation (Beštia bez vlasti, 2015).

"Sme potešení, že budeme môcť spolupracovať s Carym. Pre svoju všestrannosť a inovatívnosť je výbornou voľbou pre ďalšie dobrodružstvo Jamesa Bonda," uviedli na Twitteri producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoliová a aktuálny predstaviteľ agenta 007 Daniel Craig. Snímka Bond 25 sa mala podľa pôvodných plánov začať nakrúcať ešte v tomto roku s premiérou plánovanou na november 2019. Tento časový rozvrh však narušil odchod režiséra Boyla.

Viac o téme: James BondCary Fukunaga007
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu