Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vraždiaci netvor, ktorý sa nezastavil pred ničím: Charles Manson už čoskoro ovládne Hollywood

Charles Manson Zobraziť galériu (2)
Charles Manson (Zdroj: SITA/AP Photo, California Department of Corrections and Rehabilitation via AP)

Vyčíňanie šialeného Charlesa Mansona rokmi zapadlo prachom. V čase jeho najväčšej "slávy" však titulky novín zaplnili detaily o jeho zverstvách, ktoré vykonával so skupinou verných fanatikov. Rozruch okolo jeho mena sa zase rozpútal po tom, čo takmer presne pred rokom (19. novembra 2017) zomrel vo väzení. Tam si odpykával doživotný trest za svoje zločiny. A práve o tých bude pojednávať nový film, ktorý sa do kín dostane už na budúci rok.

Pokiaľ patríte k ľuďom, ktorým pri mene Charles Manson hneď napadne slávny kontroverzný spevák, musíme vás hneď opraviť. Spevák Marilyn Manson si totiž svoje meno vytvoril z osobností Marilyn Monroe a práve spomínaného fanatika Charlesa. Kto je teda Charles Manson? Svoj prvý zločin spáchal už ako 13-ročný a išlo o ozbrojené lúpežné prepadnutie.O 5 rokov neskôr sa dopustil homosexuálneho násilia a bol políciou registrovaný akonebezpečný element s násilnickými sklonmi.

Ukradli si film pre seba: Títo herci zatienili aj hlavné postavy

V roku 1960 bol odsúdený na 10 rokov za podvody a krádeže. Po 7 rokoch bol predčasne prepustený na slobodu a hneď zamieril do centra kalifornského hnutia hippies. V atmosfére beatovej hudby, voľnej lásky a drog viedol náboženskú komunitu a dal jej meno Rodina. Sám sa pasoval do role Ježiša.

Rodina

Členovia komunity boli prevažne ženy, ktoré ovládal drogami a svojou charizmatickou osobnosťou. K životnému štýlu Rodiny patrilo žobranie, požívanie LSD aj neviazaný sex. Na jeseň 1967 sa rozhodol natočiť gramofónovú platňu, ktorá podľa jeho slov mala predstihnúť samotných Beatles. Zaobstaral si autobus a s Rodinou podnikol koncertné turné po južných štátoch USA. Po hudobnom neúspechu sa so svojou Rodinou usadil na Spahnovom filmovom ranči - filmárskej lokalite pre natáčanie westernových filmov, patriacej Georgovi Spahnovi, lokalizovanej asi 30 kilometrov od Los Angeles. Tu Manson začal zostavovať zoznam prasiat. Šlo o ľudí, ktorých z rôznych príčin "odsúdil" k smrti. Bola medzi nimi aj herečka Sharon Tateová.

Charles Manson
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo, California Department of Corrections and Rehabilitation via AP)

Zbesilé vraždenie

Prvú vraždu spáchali členovia Mansonovej Rodiny 25. júla 1969. Pri krádeži v byte hudobníka Geryho Hinmana v Los Angeles mu Manson svojou mačetou odsekol ucho a po niekoľkých hodinách dal príkaz k jeho usmrteniu. Hinman zomrel následkom vykrvácania po niekoľkých bodných ranách. Vrahovia čakali v byte až do jeho skonania. V noci na 8. augusta 1969 vnikla Rodina do vily manželov Romana Polańského a Sharon Tateovej. Tu našli okrem herečky aj jej priateľa Jay Sebringa, dedičku kávového magnáta Abigail Folgerovú a jej milenca Wojciecha Frykowského.

Nevera naša každodenná: VIDEO Narušená dôvera, ohrdnutí milenci a vražedné plány

Režisér Roman Polański mal šťastie - bol v tom čase v Anglicku. Sharon Tateovú ubodali 16 ranami nožom. Charles "Tex" Watson do Frykowského vystrieľal celý zásobník revolvera. Ubodaná mnohými ranami nožom bola aj Abigail Folgerová. Než vrahovia z vily odišli, popísali krvou zavraždených steny domu nápismi. Na dverách domu zanechali nápis "PIG" napísaný krvou Tateovej. Tá mala vtedy 26 rokov a bola v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Najočakávanejší projekt budúceho roku

Teraz sa však presunieme do budúcnosti, takže preskočíme niekoľko ďalších vrážd a súdny proces, v ktorom všetkých odsúdili na doživotie.Po smrti Charlesa Mansona prejavil záujem o nakrútenie snímky, voľne inšpirovanej týmito udalosťami, samotný Quentin Tarantino. Ikona kinematografie, ktorá má na konte snímkyako Pulp Fiction, HatefulEight, Kill Bill či Nehanební bastardi. Jeho rukou vznikol scenár, o ktorom sa napríklad sám Leonardo DiCaprio vyjadril, že ide o to najlepšie, čo kedy Quentin napísal. Zákulisné informácie hovoria o tom, že film bude šliapať podobneako ikonické Pulp Fiction. Mansonovo besnenie má byť opornou kostrou príbehu, na ktorú sa budú nabaľovať ďalšie príbehy.

#onceuponatimeinhollywood

Príspevok, ktorý zdieľa Classic Nonsense (@classicnonsense),

Tým však očakávania okolo snímky s názvom Once Upon a Time in Hollywood nekončia. Postupne sa totiž na verejnosť dostali informácie o hereckom obsadení, ktoré robia z projektu jeden z najlepšie obsadených filmov kinematografie.Hlavnou postavoubude Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), kedysi slávny herec westernových seriálov.Ten sa spolu so svojím kamarátom akaskadérom Cliffom Boothom (Brad Pitt) snaží preraziť v Hollywoode. Jeho susedkou je slávna Sharon Tate (Margot Robbie), ktorá padne za obeť šialeným fanatikom z okruhu Charlesa Mansona. Okrem spomenutých hercov sa vo filme objaví ajDakota Fanning, James Marsden, Timothy Olyphant, Al Pacino, Kurt Russell, Emile Hirsch, Damian Lewis, Tim Roth, Michael MadsenaLuke Perry.

Nespokojná sestra Sharon Tate

Keď svetlo sveta uzrela informácia o nakrúcaní tohto projektu, s obsadením herečky pre rolu Sharon Tate sa spájalo meno Jennifer Lawrence. Voči tomu sa však vo veľkom ohradila sestra Debra Tate, ktorej sa to ani len trochu nepáčilo. Tvrdila totiž, že Jennifer nie je ani zďaleka taká pekná, ako bola Sharon. Došlo teda na hľadanie novej tváre. Rola sa nakoniec dostala do rúk nádhernejMargot Robbie, ktorá už niekoľkokrát ukázala, že jej krása sa rovná nespornému hereckéhu talentu.

Vznikne aj seriál

Charles Manson sa však neobjaví len na striebornom plátne. Pokiaľ ste milovníkom seriálovej tvorby, iste ste si nenechali ujsť projekt známeho režiséra Davida Finchera s názvom Mindhunter. Ide o americký kriminálny televízny seriál nakrútený podľa knihyMindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unitod Johna E. Douglasa a Marka Olshakera. Seriál mal premiéru 13. októbra 2017 naNetflixe. O mesiac neskôr bola potvrdená výroba druhej série, ktorá bude mať osem častí. A hádajte, na koho bude zameraná.

Známy režisér chystá snímku o vražde slávnej Sharon Tate: V hlavných úlohách DiCaprio a Pitt

Najväčší šok však príde až teraz, vážení. Aj v snímke Once Upon a Time in Hollywood, aj v druhej sérii Mindhuntera, si postavu Charlesa Mansona strihne ten istý herec. Ide oDamona Herrimana, ktorého čaká pravdepodobne najšialenejšie obdobie v jeho doterajšej hereckej kariére. Stvárniť totiž postavu takého psychopata pod režisérskou taktovkou masochistického Quentina Tarantina a perfekcionistu Lyncha bude určite poriadne náročné. Zatiaľ čo vo filme budeme sledovať Mansonove besnenie v uliciach Los Angeles, v seriáli Mindhunter ho zase uvidíme v 80. rokoch, kedy už pomaly začína "hniť" vo väzení.

Viac o téme: Charles MansonOnce Upon a Time in Hollywood
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu