Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Leví kráľ je späť: Pozrite si nostalgickú ukážku známeho príbehu v novom šate

Leví kráľ
Leví kráľ (Zdroj: YouTube/Walt Disney Studios)

Štúdio Disney pokračuje v prepracovávaní zlatých klasík na nové, "hrané" filmy. Po Popoluške, Knihe džunglí či Kráske a zvierati sa tentokrát dočkáme ikonického Levieho kráľa. Ten do kín pôvodne prišiel v roku 1994, takže dáva priestor tým, ktorí na ňom vyrástli, aby na novú verziu zobrali teraz už svoje malé ratolesti. Disney sa však nevyhlo ani kritike.

Zdivočenéstádo hnané na Scarov príkaz potmehúdskymi hyenami by bezbranného Simbu určite zadupalo do zeme, keby ho nezachránil jeho otec Mufasa. Pri zúfalej záchrane však zahynie. Zákernému Scarovi potom nedá veľa práce presvedčiť vydeseného Simbu, že je zodpovedný za otcovu smrť a mal by neodkladne utiecť.A tak sa Scar so svojou suitou konečne dostane k moci - kým Simba si nájde novýchzvieracíchpriateľov Pumbua Timona, s ktorými v duchu bezstarostnej filozofie Hakuna Matata vyrastie do majestátnej levejpodoby.

Ale krajina jeho otca trpí, kráľovská krv sa nezaprie a kdesi na hviezdnej oblohe si Mufasa hlboko vydýchol, keď prebudený Simba razantne vyrazil v jeho kráľovskej stope. Nikto by to asi nepredpokladal, no prvá ukážka nazbierala za 24 hodín už viac ako 224 miliónov pozretí, čo znamená, že sa jej podarilo prekonať niekoľko rekordov. Ide totiž vôbec o najsledovanejší trailerštúdia Disney. Viac pozretí mala len komiksovka od Marvelu, Avengers: Infinity War.

Podľa ukážok nás čaká spracovanie klasického príbehu, takže je veľmi nepravdepodobné, že by sme videli nejaký iný príbeh.Hlasy známym postavám prepožičajú herciakoDonald Glover, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Billy Eichner, Alfre Woodard, BeyoncéčiJohn Oliver. Premiéra tohto mimoriadne očakávaného projektu je naplánovaná na 18. júla 2019. Tešíte sa?

Viac o téme: Leví kráľ
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu