Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Emotívne rozhodnutie: Mladého Tonyho si v prequeli Sopranovcov zahrá syn zosnulého herca

Robert Iler a Michael Gandolfini
Robert Iler a Michael Gandolfini (Zdroj: SITA/Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

Tvorcovia celovečerného prequelu obľúbeného seriálu Sopranovci (1999 - 2007) našli predstaviteľa mladého Tonyho Soprana. Bude ním Michael Gandolfini, syn zosnulého Jamesa Gandolfiniho, ktorému stvárnenie nezabudnuteľného zločineckého bosa v roku 2000 vynieslo Zlatý glóbus a v rokoch 2000, 2001 a 2003 ceny Primetime Emmy. James Gandolfini zomrel v roku 2013 vo veku 51 rokov.

V snímke The Many Saints of Newark, o ktorej réžiu sa postará Alan Taylor, si zahrajú aj Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Jon Bernthal, Billy Magnussen a Corey Stoll. Príbeh sa bude odohrávať v šesťdesiatych rokoch minulého storočia počas nepokojov v Newarku.

Hlavnou postavou by mal byť Dickie Moltisanti (Nivola), mentor mladého Tonyho. Scenár filmu napísal David Chase spolu s Lawrenceom Konnerom, pričom obaja sa postarajú aj o produkciu. Výkonnými producentmi sú Nicole Lambert a Marcus Viscidi.

„Je pre mňa skutočná pocta, že môžem pokračovať v otcovom odkaze a vziať na seba rolu mladého Tonyho Soprana,” vyjadril sa Gandolfini pre portál Deadline s tým, že sa teší na spoluprácu s tvorcom Sopranovcov Davidom Chaseom a úžasným hereckým obsadením, ktoré dal dokopy. Herecké skúsenosti zatiaľ zbieral najmä v seriáli The Deuce: Špina Manhattanu (2017), kde sa v roku 2018 ukázal v piatich epizódach.

Sopranovci, ktorí 10. januára oslávili 20. výročie svojej premiéry, patria medzi najuznávanejšie dramatické televízne seriály medzi kritikou i verejnosťou. Počas šiestich sezón vysielania si vyslúžili napríklad 21 cien Primetime Emmy, päť Zlatých glóbusov a tiež dve Peabody Awards.

Viac o téme: James GandolfiniMichael GandolfiniSopranosThe Many Saints of Newark
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu