Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fanúšikovia The Beatles jasajú: Režisér Pána Prsteňov vytvorí niečo, čo tu ešte nebolo

The Beatles
The Beatles (Zdroj: SITA)

Novozélandský filmár Peter Jackson bude režírovať nový dokument o legendárnej britskej kapele The Beatles. Režisér v snímke použije zábery z 55 hodín doteraz nezverejneného videozáznamu nakrúteného v roku 1969 počas nahrávania posledného štúdiového albumu formácie Let It Be (1970).

Film vznikne v produkcii Jacksonovej spoločnosti WingNut Films a firmy Apple Corps, ktoré budú spolupracovať s niekdajšími členmi kapely Paulom McCartneym a Ringom Starrom a manželkami zvyšných dvoch nebohých členov Johna Lennona a Georgea Harrisona - Yoko Ono a Oliviou Harrison.

Spomínané archívne zábery vznikli pôvodne pre televízny špeciál. Namiesto špeciálu však nakoniec vznikol dokument Let It Be (1970) v réžii Michaela Lindsay-Hogga, ktorý zakončuje legendárny koncert kapely na streche kancelárie ich spoločnosti Apple Corps v Londýne. Za skladbu Let It Be zo zmieneného dokumentu získala formácia Oscara. Dokument od Lindsay-Hogga bol dlho pod drobnohľadom fanúšikov The Beatles, ktorí sa usilovali nájsť dôkazy o napätí v skupine, ktorá sa o niekoľko mesiacov po nakrúcaní rozpadla. Podľa Jacksona však archívne zábery poskytujú oveľa dynamickejší obraz o kapele.

"Odľahlo mi, keď som zistil, že realita je veľmi odlišná od mýtu. Po tom, čo som preskúmal všetky záznamy a nahrávky, ktoré Michael Lindsay-Hogg nahral 18 mesiacov predtým, ako sa rozišli, je to jednoducho úžasný historický poklad. Samozrejme, sú tam dramatické momenty - ale žiaden svár, ktorý sa s týmto projektom dlho spájal. Pozerať sa na Johna, Paula, Georgea a Ringa ako spolu pracujú, od nuly vytvárajú teraz už klasické skladby, je nie len fascinujúce - je to vtipné, povzbudivé a prekvapivo intímne," vyjadril sa Jackson v stredu vo vyhlásení. "Je to ako stroj času, ktorý nás prenesie naspäť do roku 1969 a my môžeme sedieť v štúdiu, pozerať sa na týchto štyroch kamarátov, ako spolu robia výbornú hudbu," dodal.

Viac o téme: The BeatlesDokumentPeter Jackson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu