Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Agent 007 sa do kín vráti už o rok: Vráti sa na scénu jeho úhlavný nepriateľ?

Daniel Craig na premiérie snímky Spectre
Daniel Craig na premiérie snímky Spectre (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Sohn/File)

Ďalší film o agentovi Jamesovi Bondovi, ktorého naposledy stvárni Daniel Craig, dostal pracovný názov Shatterhand. Informovala o tom v piatok spravodajská stanica Sky News. V poradí 25. bondovku začne v marci nakrúcať americký režisér Cary Joji Fukunaga, premiéra je naplánovaná na apríl 2020.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach poukázali na to, že výraz Shatterhand je odkazom na pôvodné romány Iana Fleminga.Bondovúhlavný nepriateľ Ernst Stavro Blofeld totiž v knihe Žiješ len dvakrát (1964) použil falošné meno Guntrum Shatterhand. Okrem Craiga nie je pre novú bondovku potvrdený žiadny iný herec.

Craig predtým vyhlásil, že "si radšej podreže žily", než aby sa mal vrátiť k úloheBonda. Neskôr však svoj výrok vysvetlil s tým, že ho vyslovil dva dni po skončení filmovania predošlej bondovky a bol vyčerpaný. Craig (50) stvárni agenta 007 už po piaty raz a pravdepodobne naposledy. Účinkoval v bondovkách Casino Royal (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) a Spectre (2015).

Novú bondovku mal pôvodne režírovať Danny Boyle, avšak kreatívne rozdiely medzi ním a Craigom viedli čiastočne k obsadeniu režisérskej stoličky Fukunagom, ktorý sa tak stane prvým americkým režisérom filmu o JamesoviBondovi. Film začnú nakrúcať 4. marca v štúdiách Pinewood Studios pri Londýne.

Viac o téme: Daniel CraigJames Bond
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu