Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Marvel to po Avengers: Endgame ešte nechce zabaliť: Toto chystá v najbližších rokoch

Spider-Man: Far From Home Zobraziť galériu (5)
Spider-Man: Far From Home (Zdroj: Marvel Studios)

Spoločnosť Marvel je už niekoľko rokov na absolútnom vrchole filmového priemyslu. Z neistého kroku v roku 2008 vznikol gigantický kult a šialenstvo. Boom superhrdinských filmov by sme mohli prirovnať k úspechu westernov v minulom storočí a preto je jasné, že pokiaľ budú zarábať, netreba pochybovať o tom, že sa budú točiť. Veď len Marvel má plány na minimálne 10 rokov dopredu. Čo o nich zatiaľ vieme?

Spider-Man: Ďaleko od domova (3. júl 2019)

Začneme rovno s projektom, ktorý sa do slovenských kín dovalí už o pár dní. Po udalostiach z Avengers: Endgame sa Spider-Man stretáva s celkom novou zodpovednosťou. Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom.

To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man. My sa veľmi tešíme hlavne na Jakea Gylenhaala a fakt, že nie Avengers: Endgame, ale práve druhý Spidey bude ukončovať tretiu fázu Marvel Cinematic Universe. Mimochodom, okrem New Yorku sa nakrúcalo aj v Európe. Konkrétne v Benátkach, Londýne a dokonca aj v Prahe.

Sólovka Black Widow (2020?)

Prechádzame do vĺn nepotvrdených informácií. Marvel už oznámil dátumy premiér pre svojich osem nadchádzajúcich projektov, zároveň však neprezradil, o aké konkrétne pôjde. Na druhú stranu Kevin Feige už potvrdil, že na množstve z nich sa už pracuje, takže vieme, o čo ide, len nevieme, kedy sa ich dočkáme.

Veľký návrat Avengerov: Záverečná časť sa vráti do kín a bude toho oveľa viac!

Prvým takýmto filmom je sólovka Black Widow. Mnohí si mysleli, že práve ona bude mať prvý samostaný ženský film v MCU. Predbehla ju síce Captain Marvel, no to neznamená, že jej životný príbeh neuvidíme. Malo by sa tak stať už v roku 2020 a dej sa zameria na jej minulosť. Možno sa tak konečne dozvieme, čo sa to stalo s Hawkeyom v Budapešti.

Black Widow
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2020?)

Podľa všetkého si Marvel želá, aby sme poslednú časť trilógie o vesmírnych hrdinoch videli už o rok. To by sa možno aj podarilo, keby sa štúdio nerozhodlo na základe niekoľkoročných tweetov režiséra Jamesa Gunna vyhodiť. Ten sa medzitým dostal ku konkurencii, kde pripravuje malý reštart Suicide Squad.

Nevieme presne, o čom by snímka mala byť, no je vysoko pravdepodobné, že v ňom uvidíme aj (tučného?) Thora. Ciest, ktorými sa môže scenár vydať, je príliš mnoho na to, aby sme mohli špekulovať. Riešiť sa asi bude ešte Gamora a šušká sa aj o oficiálnom uvedení Adama Warlocka.

Guardians of the Galaxy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Doctor Strange 2 (2020?)

Marvel nám už niekoľkokrát naznačil, že Doctor Strange sa určite vráti. Snímka zarobila celkom solídnu sumu peňazí (prekonala dokonca aj pokračovanie Iron Mana, Thora či Ant-Mana) a preto sa niet čo čudovať, že v štúdiu rozhodne chystajú jeho návrat. Hlavnýmzáporákomby mohla byť postavamenom Nightmare, ktorýje démonom a vládcom snovejdimenzie.

Najväčší obchod v histórii kinematografie: Čo znamená kúpa 20th Century Fox štúdiom Disney?

Silu dokáže čerpať z psychických energií a z podvedomia snívajúcich bytostí. Film ale určite nezabudne ani na Morda v podaní Chiwetela Ejiofora. Je vysoko pravdepodobné, že uvidíme aj tretiu časť, pričom treba rozhodne myslieť na to, že aj Dormammu sa určite bude chcieť pomstiť.

Marvel to po Avengers:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Eternals (2021?)

Marvel nás určite bude chcieť zobrať viac do vesmírnej časti svojich komiksov. A práve Eternals sa zdajú byť veľmi dobrou voľbou. Pôjde o príbeh o rase bytostí, ktorú z ľudí vytvorili mimozemšťania známi ako Celestials. Centrom udalostí by mala byť romanca medzi postavami Ikaris a Sersi. V súvislosti s týmto filmom sa vo veľkom hovorí aj o hereckom obsadení. Šušká sa o Angeline Jolie, Kumailovi Nanjianim či dokonca aj o Keanu Reevesovi.

Shang-Chi (2021?)

Kung-fu a komiksy od seba nie sú také vzdialené, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Shang-Chi nám predstaví majstra bojových umení a zároveň zvýši diverzitu komiksových filmov, po ktorej mnohí prahnú. Z pohľadu štúdia však ide len o spôsob, ako zaujať so svojou snímkou aj na mimoriadne lukratívnom ázijskom trhu.

Ďalšie filmy

Okrem vyššie spomínaných filmov sa vo veľkom hovorí aj o pokračovaní Black Panthera, ktorý sa pravdepodobne opäť stretne s gigantickým finančným úspechom. Aby toho nebolo málo, tak sa skloňujú aj takí hrdinovia, ako napríklad Moon Knight, Captain Marvel 2, Thor 4 a samozrejme o novom Avengers filme, ktorého sa ale ešte nejaký ten čas asi nedočkáme.

Marvel to po Avengers:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube)

V článku sa zároveň naschvál nespomínajú žiadny X-Meni, pretože samotné štúdio sa vyjadrilo, že sa nemá kam s predstavovaním týchto hrdinov ponáhľať. Na druhú stranu zase treba povedať, že po neúspechu Dark Phoenix sa ani nečudujeme. Isté ale je, že Marvel vo svojich filmoch bude pomaly teasovať mutantov a pripravovať ich na veľké uvedenie. Na ktorý z filmov sa najviac tešíte vy? Podeľte sa s nami o svoj názor v komentároch nižšie.

Viac o téme: DisneyMarvelDoctor StrangeAvengersX-MenSpider-ManMarvel Cinematic UniverseGuardians of the Galaxy Vol. 3
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu