Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šok pre fanúšikov Jamesa Bonda: Agenta 007 po prvýkrát stvárni žena černošského pôvodu

Lashana Lynch na nakrúcaní novej bondovky Zobraziť galériu (3)
Lashana Lynch na nakrúcaní novej bondovky (Zdroj: SITA/AP Photo/Leo Hudson)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Dvadsiata piata bondovka podľa neho začína scénou, kdeje James Bond v Craigovom podaní povolaný z odpočinku na Jamajke po odchode z tajnej služby MI6 späť do akcie, aby sa postavil novému zloduchovi. "A potom je tam na začiatku kľúčováscéna, kedy (hlava tajnej služby) M povie: 'Vstúpte, 007' a objaví sa Lashana - čierna, krásna žena," uviedol zdroj.

"Bonda nová 007 samozrejme sexuálne priťahuje a skúsi na ňu svoje obvyklé triky, aby ju zviedol, ale je zmätený, keď nezafungujú," dodal. Ukáže sa podľa neho totiž, že múdra mladá žena nemá v úmysle "skočiť s ním do postele". "No, aspoň nie na začiatku."

Bond zostane Bondom

Craig podľa neho ostane Bondom, ale kódové označenie 007 prejde na Lynchovú. "Bond je stále Bondom, ale ako 007 bol nahradený," dodal zdroj.Tridsaťjedenročná Lynchová pochádza z Londýna a vo filme debutovala snímkou ​​Fast Girls z roku 2012. Diváci ju ale poznajú predovšetkým ako kapitánku Mariu Rambeauovou z filmu Captain Marvel.

Daniel Craig na premiérie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Sohn/File)

Správa, že novým agentom 007 je zrejme žena, bola podľa britskej tlače na sociálnych sieťach dobre prijatá. Na verejnosť sa dostala niekoľko týždňov potom, čo bolo oznámené, že vo filmovom remaku Malej morskej víly si hlavnú postavu zahrá americká černošská herečka a speváčka Halle Baileyová.

Natáčanie v plnom prúde

Nová bondovka sa teraz natáča v Taliansku a Spojenom kráľovstve a jej vznik sprevádzajú ťažkosti od doby, čo Craig v roku 2015 vyhlásil, že už ďalej Bonda hrať nechce. V roku 2017 sa síce dal presvedčiť, ale ten istý rok sa réžie vzdal Danny Boyle, ktorý mal nahradiť Sama Mendesa, ktorý už ďalšie bondovky točiť nechcel. Boyle ako dôvod odchodu uviedol spory okolo scenára. Nahradil ho Američan Cary Fukunaga.

Lashana Lynchová (vľavo)
Zobraziť galériu (3)
Lashana Lynchová (vľavo)  (Zdroj: Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Agent 007 bude podľa tlače žena aj vďaka zásahu televíznej scenáristky Phoebe Wallerovej-Bridgeovej, ktorá usúdila, že Bondovská séria sa musí vyvíjať. "Veľa sa hovorilo o tom, či je Bond ešte dnes relevantnýkvôli tomu, kto je a ako zaobchádza so ženami. Myslím, že je to hlúposť a že má stále svoj význam," vyhlásila scenáristka podľa denníka Daily Mail. "Bondovky sa musia vyvíjať a je dôležité, aby soženami bolo vo filmoch zaobchádzané ako sa patrí. (James Bond) ale nemusí. Musí zostať verný svojej postave," uviedla Wallerová-Bridgeová.

Viac o téme: Daniel CraigJames Bond007Lashana Lynchová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu