Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšia stopka kvôli koronavírusu: Odniesol si to náš najslávnejší filmový festival

Art Film Fest sa presúva na neurčito Zobraziť galériu (2)
Art Film Fest sa presúva na neurčito (Zdroj: Art Film Fest)

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest, ktorého 28. ročník sa mal konať v dňoch 19. - 27. júna v Košiciach, sa v plánovanom termíne neuskutoční. Za organizátorov o tom informoval PR manažér festivalu Peter Gašparík.

„Presun v kalendári nás mimoriadne mrzí, keďže júnový termín je pre Art Film Fest tradičný. Snažíme sa však byť zodpovednými voči našim návštevníkom a návštevníčkam, ale aj voči verejnosti. Hoci veríme, že pandémia koronavírusu bude v druhej polovici júna výrazne na ústupe, rozhodli sme sa neriskovať zdravie festivalového publika a pokúsiť sa nájsť neskorší termín. V spolupráci s našimi košickými partnermi v týchto dňoch hľadáme vhodné obdobie, kedy by sa festival mohol konať. Akonáhle nám to situácia umožní a budeme vedieť viac, zverejníme nový dátum konania 28. ročníka,“ zhrnul aktuálny stav umelecký riaditeľ festivalu Peter Nágel.

Art Film Fest sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Art Film Fest)

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest je najväčším slovenským filmovým podujatím. Jeho program je tvorený dvomi súťažnými sekciami (Medzinárodná súťaž hraných filmov a Medzinárodná súťaž krátkych filmov) a viacerými nesúťažnými kolekciami filmov, vďaka ktorým ponúka komplexný vhľad do súčasnej svetovej tvorby. Okrem filmov, často osobne uvádzaných hereckými hviezdami či filmármi a filmárkami, prináša každoročne viacero diskusií, prednášok, autogramiád, koncertov či výstav. Viac informácií o podujatí ponúka webstránka www.artfilmfest.sk.

Viac o téme: Art Film FestMedzinárodný filmový festivalKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu