Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ani Avengeri nedokážu zastaviť koronavírus: Rázny krok štúdia, Marvel presúva kinopremiéry

Avengers: Endgame Zobraziť galériu (4)
Avengers: Endgame (Zdroj: Marvel Studios)

Koronavírus nešetrí naozaj nič a nikoho. Svoje by o tom momentálne mohol povedať aj Hollywood. Produkcie všetkých filmov a seriálov sa zastavili, kiná po celom svete sú zatvorené a celkové straty filmových štúdií sa odhadujú na miliardy. A aj to iba za predpokladu, že kinosály sa opäť otvoria v máji, čo je utópia. Toto samozrejme neobišlo ani najväčšieho hráča v hre, Disney, a ich zlatý poklad, Marvel Cinematic Universe (MCU).

MCU je bezpochyby najúspešnejšou filmovou franšízou v histórii kinematografie. 23 previazaných komiksových filmov dokázalo v kinách po celom svete zarobiť viac ako 22,5 miliardy dolárov, nehovoriac o snímke Avengers: Endgame, ktorá je s tržbami na úrovni 2,8 miliardy dolárov najziskovejším filmom v dejinách. Rozbehnutý vlak však musel veľmi rýchlo zatiahnuť brzdu.

Návrat do minulosti sa nateraz nekoná

Už koncom aprílasme sa mali dočkať premiéry sólovky o Black Widow. Tá bola neoddeliteľnou súčasťou tímu Avengers. Natashu Romanoff stvárňovala viac než sympatická Scarlett Johansson, no jej cesta v MCU sa skončila. No, teda nie tak celkom. Snímkasa dejovo odohráva medzi tímovkamiCivil War a Infinity War. Tento krok je, samozrejme, viac než logický, keďže hrdinkin osud bol spečaťený v Avengers: Endgame.

Vo filme sme mali vidieť, ako Natasha čelí svojej minulosti a stretáva sa so svojou rodinou či nepriateľmi, ktorých kosí na desiatky. A všetko nasvedčuje aj tomu, že by sme sa malikonečne dozvedieť, čo robili s Hawkeyom v Budapešti. Záporákom jeTaskmaster, ktorého sila spočíva v schopnosti napodobniť akýkoľvek štýl svojho súpera. Filmu sa však tak skoro nedočkáme.

Presúvať, presúvať, presúvať

Aj keď niektoré filmové štúdiá sa rozhodli zverejniť filmy, ktoré mali premiérovať v marci/apríli/máji na streamovací platformách za istý poplatok, Marvel sa vybral inou cestou. Rozhodlo sa, že celá štvrtá fáza MCU sa úplne presúva. Pre vysvetlenie - prvé tri fázy tvorili tzv. Infinity Ságu, a teda ide o filmy od prvého Iron Mana až po finálny súboj s Thanosom v Endgame. Fáza číslo štyri mala predstaviť nových hrdinov, nastaviť novésmerovanie Avengerov a v neposlednom rade zapájať postavy zo sveta X-Menov, na ktorých majú po kúpe štúdia 20th Century Fox štúdiom Disney plné právo.

Scarlett Johansson ako Black
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Marvel Entertainment)

Black Widow sa tak nakoniec dočkáme až 5. novembra tohto roku. Tento dátum však už okupoval ďalší film od štúdia Marvel, a to hviezdne obsadená tímovka The Eternals. Tí sa zase presúvajú na 12. február 2021.Film sa má údajne odohrávať tisícročia a prelínať sa má aj so súčasnosťu. Eternals môžu byť najväčšou zmenou status quo marvelovského vesmíru, predstavujú akúsi odnož Inhumans, ktorí sa vytratili. Polomimozemské a polonebeské bytosti sa budú musieť naučiť spolunažívať s ľuďmi.

Budúcnosť patrí hlavne sólovkám

Aby sme si to ujasnili, premiéra každého filmu sa posunula o jeden slot, ktorý malo štúdio zarezervované (pre zaujímavosť, Marvel má tieto sloty rezervované až do 3. novembra 2023). Tieto sloty sa rezerzujú hlavne preto, aby sa vedeli štúdiá prispôsobiť a posielali do kín filmy, ktoré sú schopné v tom čase reálne konkurovať ostatným.

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel: Fáza štyri je tu! Jolie, Hayek i vzostup nového Kapitána Ameriku

Snímka Shang-Chi: And the Legend of the Ten Rings dorazí do kín 7. mája 2021. Ten predstaví prvého ázijského superhrdinu Shang-Chiho (Simu Liu).Ide o populárnu postavu 70. rokov, ktorá sa objaví v modernej ére ako kung fu špión, ktorý bude konfrontovať Mandarina, známeho teroristu. Ten je šéfom organizácie Ten Ringsa vyskytoval sa tu už od počiatkov MCU.

Ani Avengeri nedokážu zastaviť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Horor aj konkurencia pre Indiana Jonesa

Pokračovania Doctora Strangea s podtitulom In the Multiverse of Madness sa svojej premiéry dočká 5. novembra 2021. Zároveň by malo ísť o úplne prvú hororvú Marvelovku, takže pokiaľ bude snímka spojená so skvelými vizuálnymi efektami ako v jednotke, čaká nás určite skvelý a výnimočný zážitok. Štvrtý diel Thora s názvom Love and Thunder príde do kín 18. februára 2022 a vidieť by sme v ňom maliJane Foster (Natalie Portman), ktorá sa stane novým Thorom. A možno sa nám konečne ukáže ajBeta Ray Bill. Toho by si dokonca mohol zahrať Christian Bale, bývalý Batman.

Na záver tu ešte máme Captain Marvel 2. Jej sa v kine dočkáme 29. júla 2022. O pokračovaní toho ešte veľa nevieme, no pre zaujímavosť môžeme uviesť, že v rovnakom termíne dorazí do kín aj piate pokračovanie Indiana Jonesa. Bude to teda zaujímavý boj o diváka, keďže Captain Marvel sa nestretlol s príliš veľkou priazňou fanúšikov Marvelu.

Brie Larson (Captain Marvel)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marvel)

Samozrejme, štúdio má určite naplánované filmy na ďalšie roky dopredu, no budúcnosť MCU nám chce dávkovať. Potvrdené (no bez dátumu premiéry) sú aj tretí Strážcovia Galaxie (objaviť by sa mal aj Thor), tretí Ant Man, Blade, pokračovanie Spider-Mana či tímovka Avengers. Uvidíme, čo pre nás Marvel chystá ďalej.

Viac o téme: DisneyMarvelAvengersBlack WidowKinopremiéryMCU
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu