Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Najslávnejší mafián sa vracia na filmové plátno: Tom Hardy stvárni legendárneho Al Caponeho

Tom Hardy ako Al Capone
Tom Hardy ako Al Capone (Zdroj: YouTube/MovieGasm.com)

Azda sa nájde len málokto, kto by nepoznal legendárneho mafiána Al Caponeho. Jeho zločiny, vplyv a bohatstvo sa navždy zapísali do kriminálnych dejín Spojených štátov. Teraz sa táto ikona mafie opäť objaví na filmovom plátne, kde ho stvárni fantastický herec Tom Hardy (Temný rytier povstal, Mad Max: Zbesilá cesta).

Vo filme, ktorý nesie názov Capone, nebudeme sledovať jeho postupnú cestu na pomyselný kriminálny trón. Príbeh sa zameria na posledné obdobie mafiánovho života. Capone už viedol svoje obchody cez nastrčených ľudí. Dokonca aj svoj vlastný dom mal napísaný na ženu. Súčasne sa verejne chválil svojím majetkom. Federálna vláda, nemohúca mu dokázať iné zločiny, ho obžalovala za to, že neplatí dane.

Hollywoodsky silák vie, ako prežiť karanténu: VIDEO Trénujeme robenie detí

Stíhal ho federálny agent Eliot Ness, kvôli ktorému vytvorili skupinu jedenástich agentov (zvaných „Nedotknuteľní“, keďže sa nenechali podplatiť), ktorých si sám vybral. Ness odhalil pramene nelegálnych Caponeho ziskov a následne ho obvinil z neplatenia daní. Do toho všetkého sa postupne začína pridávať demencia a zhoršujúce zdravie, ktoré slávneho mafiána pomaly zrážali na kolená. 

Snímku nakrútil režisér Josh Trank, ktorý si poriadne pokazil renomé po svojom poslednom filme, reštarte Fantastickej štvorky. Za to ale nemohol on sám, keďže najviac škôd napáchalo samotné štúdio v strižni. Trank tak má šancu napraviť si novým filmom chuť. Film bude možné zhliadnuť za istý poplatok na internete, a to už od 12. mája. 

Viac o téme: FilmTom HardyAl Capone
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu