Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štúdio Disney reaguje na koronavírus: Do čela sa vracia človek, ktorý ho doviedol na vrchol

Bob Iger Zobraziť galériu (2)
Bob Iger (Zdroj: TASR/AP Photo/Elaine Thompson)

Súčasná pandémia koronavírusu v podstate úplne odstavila hollywoodske štúdiá. Niektoré sa rozhodli uverejniť svoje filmy za istý poplatok na internete, prípadne svojich streamovacích službách. Iné presúvajú premiéry svojich projektov o dlhé mesiace neskôr, prípadne až na rok 2021. Zúfalé časy si však žiadajú aj iné radikálne riešenia. Po jednom siahlo aj štúdio Disney.

Na čelo spoločnosti sa totiž vracia Bob Iger. Možno vám toto meno nič nehovorí, no verte, že za všetkým, čo toto štúdio za posledných pätnásť rokov vyprodukovalo, môže práve tento pán. Bol to Iger, kto sa zaslúžil o najväčší rozmach štúdia. Stál pri kúpe Marvel Studios a postaral sa aj o 4-miliardovú akvizíciu štúdia Lucasfilm, vďaka čomu Disney získalo práva na príbehy zo sveta Star Wars.

Prihlúply Jakeov kamarát z Dva a pol chlapa: Pozrite na Eldridga dnes, to je model!

Vyvrcholením bola kúpa štúdia 20th Century Fox za viac ako 50 miliárd amerických dolárov, vďaka čomu sa Disney stalo najväčším hráčom na poli kinematografie. Koncom februára však po 15 rokoch nečakane oznámil, že na čele spoločnosti končí a nahradí ho Bob Chapek. Samozrejme, Iger sa hneď nestiahol a pomáhal mu, no pandémia koronavírusu dostala Hollywood do takej situácie, ktorú Chapek očividne nebol schopný zvládať.

Bob Iger
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Na čelo spoločnosti sa tak vracia Iger, ktorý sa automaticky vzdáva svojho 3-miliónového platu v prospech štúdia. Jeho úloha je jasná - popasovať sa so súčasnou situáciou tak, aby na konci Disney vyviazlo s čo najmenšími škodami. Všetko však nasvedčuje tomu, že to nebude také jednoduché. Situácia vo svete nie je dobrá a je pravdepodobné, že kinosály budú to posledné, kam sa budú ľudia hrnúť po prekonaní pandémie.

Viac o téme: Bob IgerWalt DisneyŠtúdio
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu