Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je to tu! Fanúšikovia Star Wars, traste sa: Ďalší diel je na ceste, dočkáme sa novej trilógie?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss, Invision)

Budúcu časť filmovej sci-fi série Hviezdne vojny natočí novozélandský režisér Taika Waititi, ktorý stojí za úspešnou vojnovou komédiou z minulého roka Králiček Jojo. Oznámila to dnes filmová spoločnosť Walt Disney, pod ktorú patrí producentská firma Lucasfilm.

Waititi sa bude podieľať aj na scenári k novým Hviezdnym vojnám. Napíše ho v spolupráci so scenáristkou Kryst Wilsonovou-Cairnsovou, ktorá je spoluautorkou scenára vojnovej drámy 1917 a rovnako ako Waititi bola tento rok nominovaná na Oscara za scenár. Waititi sošku za scenár podľa predlohy k filmu Králiček Jojo skutočne získal.

Nové plány s Hviezdnymi vojnami

Dnešné oznámenie naznačuje nové plány spoločnosti Lucasfilm s Hviezdnymi vojnami. V decembri spoločnosť uzavrela ságu Skywalker uvedením snímky Star Wars: Vzostup Skywalkera, ktorý však mal najhoršie recenzie zo všetkých doterajších filmov série.

Waititi už natočil záverečný diel seriálu Mandalorian. Podľa časopisu Variety nie je jasné, či jeho chystaný celovečerný film je jedným z troch, ktoré Disney chystá pod hlavičkou Hviezdnych vojen na roky 2022, 2024 a 2026, alebo či pôjde o špeciálny projekt.

Viac o téme: Hviezdne vojnyStar WarsTaika Waititi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu