Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Milovníci českých filmov si prídu na svoje: VIDEO Novinka o malých príbehoch s veľkými hviezdami

(Zdroj: cinemart)

Režisér Rudolf Havlík v postprodukčných štúdiách dokončuje snímku Bábovky, ktorý nakrútil podľa rovnomenného knižného bestselleru Radky Třeštíkovej. Film bude mať premiéru v českých kinách 24. septembra, no kedy sa ho dočkáme na Slovensku, je ešte otázne.

Havlík spolupracuje s Třeštíkovou druhýkrát. V roku 2018 spolu natočili komédiu Po ​​čom muži túžia, ktorú v kinách videlo cez 600-tisíc divákov, informoval Petr Slavík zo spoločnosti CinemArt."Záujem divákov o návštevu kín je možné čakať aj v prípade Báboviek. Tohto knižného bestselleru sa od jeho prvého vydania v roku 2016 predalo viac ako 160.000 kusov," uviedol Slávik.

V knihe Bábovky sleduje Třeštíková osudy 12 žien, ktorých životy sa ovplyvňujú, ešte výraznejšie ichvšak ovplyvňujú muži."Bábovky prepájajú príbehy žien, ktoré sa snažia urobiť veľkéživotné rozhodnutie a do ich plánov zasiahne osud. Z jednotlivých malých príbehov sa na konci stane jeden veľký," povedal režisér Havlík.

"Príbehy v sebe nesú vážnosť, komiku, odľahčenie, život. Nie sú v jednej tónine," podotklaherečkaJana Plodková.Vedľa nej hlavné žensképostavy príbehu hrajú Táňa Pauhofová, Lenka Vlasáková a Bára Poláková.Mužských náprotivkov sa potom zhostili Ondřej Vetchý, Jiří Langmajer, Marek Taclík a Rostislav Novák. Natáčanie filmu pod vedením hlavného kameramana Václava Tlapáka sa uskutočnilo nielen v Prahe a v jej okolí, ale aj v Bangkoku.

O sfilmovanie báboviek začala Třeštíková uvažovať niekoľko mesiacov po vydaní knihy."Realizovať film ma zvyčajne napadne, už keď knihu píšem, slová si automaticky prevádzam do obrazu, občas dokonca delím kapitolu tak, ako by som si vo filme predstavila strih," povedala autorka, ktorá svoju tretiu knihu Bábovky vydala v roku 2016.

Viac o téme: Bábovky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu