Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Veľký návrat kultového filmu: O Zjazvenú tvár sa postará oscarový režisér

Al Pacino ako Scarface Zobraziť galériu (2)
Al Pacino ako Scarface (Zdroj: Universal Pictures)

Remake kultovej snímky Zjazvená tvár by mal natočiť taliansky režisér Luca Guadagnino podľa scenára od bratov Joela a Ethana Coenovcov. Informoval o tom server Variety.

Projekt, ktorý sa vracia ku klasickému gangsterskému príbehu sfilmovanému prvýkrát v roku 1932, prešiel v posledných desiatich rokoch komplikovaným vývojom a vystriedal sa na ňom rad slávnych tvorcov, vrátane režisérov Davida Yatesa či Antoinea Fuqua.

Príbeh inšpirovaný osudom ganstra Ala Caponeho preslávila verzia Briana De Palmy z roku 1983, v ktorej hlavného hrdinu hral Al Pacino a jeho ženu Michelle Pfeiffer. Tentoraz by mal hlavnú úlohu prevziať mexický herec Diego Luna.


Mohlo by vás zaujímať:Fíha, tak to je poriadna zmena: FOTO Fešáka z akčných filmov by ste hľadali márne


Pre 48-ročného Guadagniniho bude podľa Variety Zjazvená tvár prvým pokusom o réžiu predpokladaného kasového trháku. Tento režisér sa doteraz venoval prevažne divácky náročnejším snímkam a najviac na seba upútal filmom Daj mi svoje meno, ktorý získal štyri nominácie na filmovú cenu Oscar za rok 2017 a nakoniec bol zlatou soškou ocenený v kategórii najlepší scenár podľa predlohy.

Viac o téme: Zjazvená tvárLuca Guadagnino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu