Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mali to byť najväčšie tohtoročné hity: Týchto filmov sa pre koronakrízu tento rok nedočkáme

Rýchlo a zbesilo 9 Zobraziť galériu (3)
Rýchlo a zbesilo 9 (Zdroj: Universal Pictures)

Pandémia zasiahla filmový priemysel najtvrdšie, ako sa len dalo. Kamery sa museli vypnúť, projekty ukončiť uprostred nakrúcania a premiéry sa presunuli z kinosál na streamovacie platformy. Tých najväčších filmových trhákov (blockbusterov) sa ale tento rok nedočkáme. Vysoký rozpočet si pýta vysoké tržby, a tie z prázdnych kinosál jednoducho neprídu. Poďte sa s nami pozrieť na očakávané tohtoročné filmy, ktoré uvidíme až v roku 2021.

Rýchlo a zbesilo 9

Séria Rýchlo a zbesilo sa vrátiso svojou deviatou časťou. Ľudia túto ságu jednoducho milujú, o čom svedčia aj tržby a plánovaná desiata časť, ktorá by mala celý príbeh raz a navždy ukončiť. Réžiu tohto filmu si zobral na starosti Justin Lin, ktorý stál za kamerou aj v prípade 3., 4., 5. a 6. časti.Vracajú sa všetci herci z predošlého filmu, s výnimkou The Rocka a Jasona Stathama.

Jednak nedávno dostali vlastný film, no hovorí sa aj o tom, že ako partia sa všetci príliš nepohodli, takže ich neúčasť je viac-menej očakávaná. Prekvapením je návrat Hana, ktorý zomrel ešte v Tokio Drifte. Vyzerá to, že svoju smrť iba nafingoval, aby sa o neho prestala zaujímať Yakuza. Snímky sme sa mali dočkať 21. mája, premiéra sa ale presúva na 1. apríla 2021.

Eternals

Druhý film štvrtej fázy Marvel Cinematic Universe bude skoro niečo ako tímovka. Ide o tajomných obrancov Zeme, ktorí boli vytvorení mimoriadne silnou mimozemskou rasou menom Celestials. Samotní Eternals sa v komiksovej predlohemuseli v krvavom boji stretnúť s nepriateľskou rasou Deviants. Objavia sa v ňom nové postavy, ktoré stvárnia herecké stálice ako Angelina Jolie, Salma Hayek či Richard Madden.

Ani Avengeri nedokážu zastaviť koronavírus: Rázny krok štúdia, Marvel presúva kinopremiéry

Hlavnou postavou by podľa všetkého mala byť žena, takže po Captain Marvel sa dočkáme ďalšieho filmu, kde bude nežné pohlavie ťahať za dlhší koniec. Viac sa však o filme zatiaľ nevie. Nevideli sme ani trailer a očividne si ešte počkáme, keďže premiéra sa z novembra presunula až na 12. februára.

Godzilla vs Kong

Už podľa názvu musí byť jasné, o čom približne tento príbeh bude. Štúdio Warner Bros. už dlhšiu dobu pracovalo na tom, aby sa na modernom filmovom plátne tieto dve monštrá stretli. Aj práve preto sme sa dočkali dvojice nových filmov o Godzille (posledný film bol v kinách len minulý rok) a snímky Kong: Ostrov lebiek z roku 2017.

V tomto projekte by sme sa mali dočkať epickej bitky, ktorá by s najväčšou pravdepodobnosťou mohla skončil smrťou jedného z najznámejších filmových monštier. Tohto stretu sa ale nedočkáme skôr ako 20. mája budúceho roka, pretože novembrový dátum premiéry je už pasé.

Godzilla, King Kong
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: comicvine)

Venom:Let There Be Carnage

Dôvodov, prečo je Venom jednou z najpopulárnejších postáv komiksov spoločnosti Marvel, je niekoľko. Je nebezpečný, nepredvídateľný, plný hnevu a jeho humor je čierny ako jeho koža, ktorá z neho spolu s veľkými bielymi očami a ústami plnými nabrúsených zubov a dlhého jazyka robí hrôzostrašné monštrum.

Šokujúca FOTO Chandlera z Priateľov: Je to vôbec on? Dobehla ho jeho minulosť

Štúdio oznámilo pokračovanie, hlavným záporákom by mal byť Carnage v podaní Woodyho Harrelsona a o réžiu sa prekvapivo postaral Andy Serkis, mo-cap legenda (v trilógii Pána Prsteňov stvárnil Gluma), ktorý režíroval napríklad aj Mowgli: Legend of the Jungle. Premiéra sa ale presúva z 1. októbra 2020 na 24. jún 2021.

Mali to byť najväčšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Sony Pictures)

Mimoni: Zloduch prichádza

V neutíchajúcej túžbe nájsť toho najväčšieho zloducha všetkých čias, aby mu mohli verne slúžiť, naraziaMimoni na maléhočiernovlasého chlapca, ktorý vyrastá len so svojou nemeckou matkou. Volá sa Gru a bez toho, aby totušil, mu toto stretnutie zásadne zmení život.

Na pokračovanie obľúbeného animáku sa tešilo množstvo ľudí, keďže sme už mohli vidieť aj prvú ukážku. Nakoniec sa ale koronavírus postaral o to, že premiéra sa z 2. júla presunula takmer presne o rok, konkrétne na 1. júla 2021.

Viac o téme: MimoniVenomKoronavírusRýchlo a zbesilo 9EternalsGodzilla vs Kong
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu