Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Návrat dvoch hercov do úlohy Batmana, ale aj ukážka nového: TOTO plánuje najbližšie roky DC

Robert Pattinson ako Batman
Robert Pattinson ako Batman (Zdroj: Warner Bros. Pictures)

DC Comics rozhodne neskladá zbrane a nechce nechať svoje komiksové univerzum zapadnúť prachom. Túžba prekonať Marvel a ich MCU (Marvel Cinematic Universe) je ale definitívne preč. DC pod krídlami štúdia Warner Bros. Pictures predstavilo, ako bude vyzerať budúcnosť ich spoločných filmov v najbližších rokoch. A musíme povedať, že sme zostali v nemom úžase!

Traja Batmani

Možno si budete myslieť, že čítate zle, no nie je to tak. V najbližších rokoch sa naozaj dočkáme na filmovom plátne až troch rôznych hercov, ktorí stvárnia netopierieho muža. Začnime ale pekne postupne. Najväčším prekvapením akcie DC Fandom, na ktorej boli predstavené všetky novinky, bolo, že štúdio už ukázalo trailer pre novú sólovku Batmana. Môže za to hlavne fakt, že do premiéry v kinách je to ešte rok a projekt je ešte stále v produkčnej fáze. 

Je rozhodnuté! Herečka z Plného domu a jej manžel idú do väzenia: Najväčší podvod v dejinách

Hlavnú úlohu si strihne herec Robert Pattinson, ktorý už viackrát ukázal, že je dobrý herec. Snímka režiséra Matta Reevesa by mala byť nielen komornejšia a realistickejša ako predošlé filmy, ale zároveň by mala naštartovať aj vlastnú sériu. Tá by nemala byť (zatiaľ) súčasťou žiadneho zdieľaného univerza. 

Okrem Pattinsona však uvidíme aj návrat Bena Afflecka a dokonca aj Michaela Keatona! Táto dvojka, ktorá už má so stvárnením Batmana bohaté skúsenosti, sa zíde v sólovke Flasha. Ten adaptuje komiksový príbeh Flashpoint, v ktorej uvidíme hneď niekoľko časových rovín. Filmu sa síce dočkáme až v júni 2022, no už teraz sú fanúšikovia vo vytržení.

Wonder Woman 1984

Vracia sa aj Gal Gadot čoby očarujúca a extrémne silná Wonder Woman. Pokračovanie sa bude odohrávať v roku 1984 a tešiť sa môžeme aj na doteraz nevysvetlený návrat postavy Chrisa Pinea. Režisérka Patty Jenkins tentokrát napísala aj scenár a okrem vyššie spomínaných hercov sa môžeme tešiť aj na také mená ako Robin Wright, Connie Nielsen, Kristen Wiig a Pedro Pascal.

Premiéra sa z dôvodu koronavírusu posúvala, no vyzerá to tak, že dátum 2. október 2020 je definitívny. Nový trailer ukazuje množstvo nových scén, ktoré len dokazujú, že sa máme v kinách rozhodne na čo tešiť.

(staro)nový Suicide Squad

Snímky s rovnakým názvom sme sa dočkali len pred pár rokmi, fanúšikovia však príliš spokojní neboli. Problémom bolo hlavne odfláknuté finále, nehovoriac o vystrihnutí drvivej väčšiny scén s Jokerom (Jared Leto). Štúdio sa preto rozhodlo k odvážnemu kroku. 6. augusta sa do kín dostane reboot, v ktorom sa však objavia aj niektoré postavy z predchádzajúceho filmu.

Televízna hviezda bojuje so škandálmi: Obvinenie z toxického prostredia, vyhadzov producentov

Čaká nás ale veľké množstvo nových hrdinov. Prítomnosť Jokera je s najväčšou pravdepodobnosťou úplne vylúčená, fanúšikovia sa však môžu tešiť na sexi Margot Robbie v úlohe Harley Quinn. O scenár a réžiu sa postaral James Gunn, ktorý pre konkurenčný Marvel natočil obe časti Strážcov galaxie. 

Justice League, ako sme ju ešte nevideli

Keď Zack Snyder nakrúcal Justice League, pre rodinné dôvody musel od projektu odstúpiť. Projekt teda dokončil Joss Whedon, ktorý sa postaral aj o prvé dva filmy Avengers. Podľa mnohých sa tak zničilo všetko, čo sa dalo a film sa páčil len málokomu. Už vtedy sa však začalo hovoriť, že by mohol vzniknúť tzv. Synder Cut, a teda verzia podľa vízie pôvodného režiséra.

A tak sa aj stalo. Tá bude mať nakoniec viac ako štyri hodiny a bude rozdelená do štyroch častí, ktoré si svoju premiéru odbijú na streamovacej platforme HBO Max. Dočkať by sme sa jej mali v priebehu budúceho roka a všetci sme zvedaví, čo nám nakoniec prinesie. Rozhodne to totiž nebude jednoduchá úloha. 

Viac o téme: BatmanDC comicsRobert PattinsonFlashSuicide SquadJustice League
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu