Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozprávkové zimné natáčanie: Toto prinesie vianočná komédia od tvorcov domácich hitov

Všetko alebo nič
Všetko alebo nič (Zdroj: Indigo Film)

Nádvorie Starej radnice v Bratislave sa v stredu zmenilo na umelo zasnežené vianočné trhy. Postavili ich pre potreby nakrúcania česko-slovensko-rumunskej komédie V lete ti poviem, ako sa mám. Ide o nový počin od tvorcov komédií Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť. Pod námet a scenár sa opäť podpísala slovenská spisovateľka Evita Twardzik Urbaníková. Aj pri tejto "evitovke" sa réžie ujala Marta Ferencová.

"Chcem nakrútiť komédiu plnú zvratov, komických aj dojímavých momentov, ktoré budú blízke všetkým divákom, ktorí majú vo svojom živote priateľov zo strednej školy," uviedla pre médiá Ferencová. Ambíciou režisérky je ponúknuť veselý film: "Poukáže na to, ako je fajn mať vo svojom živote priateľov, ale ako je niekedy múdrejšie, keď rodinné tajomstvá ostanú za zavretými dverami."

Na nakrúcaní v centre hlavného mesta a "rozprávkovej atmosfére vianočných trhov" nechýbala ani autorka scenára. "Pre nás je rozhodne najvýpravnejší, máme v ňom vyše desať hlavných postáv a tým pádom oveľa viac príbehov. Okrem toho v ňom máme prekrásne lokácie," prezradila Evita. "Úprimne si myslím, že z troch filmov, ktoré sme doteraz v tejto produkcii nakrútili, je tento najnáročnejší a latku sme si dali naozaj vysoko," dodala rodáčka zo Žiliny k filmu, ktorý realizuje už overený tvorivý tím. Okrem Urbaníkovej a Ferencovej na novej romantickej komédii spolupracuje ako hlavný kameraman Mário Ondriš.


Mohlo by vás zaujímať: Evita si filmárčenie dosýta užíva: Na pľaci si tvoríme vlastný svet


Prvá "evitovka", ktorá sa nakrúca kompletne celá výhradne na Slovensku, mapuje životy bývalých spolužiakov zo strednej školy, ktorí sa aj roky po jej skončení stretávajú, aj so svojimi rodinami. Každý z nich má iný životný príbeh, iné radosti a starosti, ale aj tajomstvá, ktoré do partie prinášajú napätie i zábavné momenty.

V hlavných úlohách vianočnej komédie sa predstavia české hviezdy Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol, Jaroslav Plesl, Simomna Babčáková, Slovensko zastupuje Marián Miezga, Soňa Norisová, Dominika Morávková a Ján Koleník. V hereckej zostave figurujú aj rumunské herečky Dana Rogoz, Andreea Vasile a jedna z najväčších hviezd rumunského šoubiznisu Pavel Bartos.

Premiéra filmu je naplánovaná na koniec roka 2021.

Viac o téme: Všetko alebo nič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu