Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čaká nás ďalšie dobrodružstvo! Harrison Ford opäť ako Indiana Jones: Dobrá aj smutná správa

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Paramount Pictures)

Americký herec Harrison Ford sa predstaví ako Indiana Jones v pripravovanej ďalšej časti tejto dobrodružnej série. V piatok to oznámila spoločnosť Disney, z ktorej vyhlásenia citovala spravodajská stanica Sky News. Dobrou správou teda je, že za Indiana Jonesa opäť obsadili nezameniteľného Forda, no zároveň smutná, že sa predstaví po piaty raz a naposledy.

Premiéra zatiaľ nepomenovaného filmu je naplánovaná na júl 2022, pričom po prvý raz ho nebude režírovať Steven Spielberg, ale James Mangold, známy snímkami Logan (2017) či Le Mans '66 (2019). Spielberg sa však bude na avizovanom filme podieľať ako spoluproducent.

"Ak máme príležitosť nakrútiť ďalšiu časť, je to preto, že ľudia si tieto filmy skutočne obľúbili," uviedol predtým 78-ročný Ford, ktorý si v uplynulých rokoch zopakoval niekoľko svojich najslávnejších postáv - ako Han Solo v Hviezdnych vojnách či Rick Deckard v Blade Runnerovi.

Harrison Ford ako Indiana Jones (Zdroj: Photo © 1989 Lucasfilm Ltd.)
Zobraziť galériu (2)
Harrison Ford ako Indiana Jones (Zdroj: Photo © 1989 Lucasfilm Ltd.)  (Zdroj: Photo © 1989 Lucasfilm Ltd.)

Frank Marshall, producent piateho filmu o akčnom archeológovi, uviedol, že Ford je pre túto úlohu nenahraditeľný. "Bude existovať iba jediný Indiana Jones, a tým je Harrison Ford," vyhlásil Marshall a vyvrátil špekulácie o obsadení mladšieho herca.

Harrison Ford účinkoval vo všetkých predchádzajúcich častiach série - Indiana Jones a Dobyvatelia stratenej archy (1981), Indiana Jones a Chrám skazy (1984), Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989) a Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008).

Viac o téme: Harrison FordIndiana Jones
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu