Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Svet Star Wars sa poriadne rozšíri: Nové seriály a film, vracia sa aj legendárny Darth Vader

Darth Vader zo série filmov Star Wars (Hviezdne vojny)
Darth Vader zo série filmov Star Wars (Hviezdne vojny) (Zdroj: Photo © 1980/1997 20th Century Fox)

Disney si pred niekoľkými dňami pripravilo pre investorov niekoľkohodinovú konferenciu, kde štúdio ukázalo, čo všetko plánuje na najbližšie roky. Okrem nových animovaných filmov, komiksoviek zo sveta Marvelu či gigantickej nádielky nových projektov zo sveta Star Wars, sa Disney zameralo hlavne na rozvoj streamovacej platformy Disney+. Práve tam uvidíme takmer všetko, čo si veľký Myšiak do budúcna naplánoval.

Obrovskú radosť z konferencie majú v prvom rade fanúšikovia Star Wars (Hviezdnych vojen). Dočkáme sa totiž až desiatich nových seriálov, pričom nasledovať bude aj úplne nový film, ktorý sa už ale nebude zameriavať na ságu Skywalkerovcov.

VIDEO Do našich kín mieri česká fantasy rozprávka: V hlavnej úlohe slovenská kráska!

V rámci seriálov bude Disney čerpať zo svojho najväčšieho hitu v podobe seriálového Mandaloriana. Ten len nedávno odpremiéroval poslednú epizódu druhej série, pričom jeho návrat s tou treťou na Disney+ je presne na Vianoce 2021. Okrem toho na fanúšikov čakajú aj dva spin-offy (seriály, ktoré nadväzujú na príbeh Mandalorioana, no venujú sa iným postavám).

Prvý sa zameria na postavu Ashoky a bude niesť rovnomenný názov, druhý má názov Rangers of the New Republic, no zatiaľ o ňom ešte nebolo veľa povedaného. To však neplatí o seriáli Star Wars: Bad Batch, ktorý už rovno dostal aj trailer. 

A to ešte ani zďaleka nekončíme. Na fanúšikov čakajú ešte projekty, ako Star Wars:  Andor, mysteriózny Star Wars: The Acolyte, Star Wars: A Droid Story či Star Wars: Vision. K tomu všetkému sa pridá ešte aj seriál, ktorý sa zameria na postavu Landa Calrissiana.

Aby toho nebolo málo, dočkáme sa aj nového filmu, ktorý nakrúti režisérka Patty Jenkins (postarala sa napríklad aj o Wonder Woman). Dočkať by sme sa ho mali na Vianoce 2023 a mal by niesť podtitul Rogue Squadron.

Nenapodobiteľný herec má 90 a búrlivú minulosť: Milostná aféra na natáčaní, rozvod a útek do armády

Skvelou správou je aj návrat Haydena Christensena do úlohy Dartha Vadera. Ten ho stvárnil v prvých troch epizódach, ktoré sa zameravali na prerod Anakina Skywalkera na tohto legendárneho záporného hrdinu. Objaviť by sa mal v seriáli o Obi-Wan Kenobim, ktorého opäť stvárni Ewan McGregor.

Viac o téme: DisneyLucasfilmStar Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu