Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Náplasť za odloženú premiéru: Tvorcovia nám posielajú novú ukážku pre ambiciózny film Správa

Film Petra Bebjaka Správa Zobraziť galériu (2)
Film Petra Bebjaka Správa (Zdroj: sprava.sk)

Nebyť pandémie, 28. januára by film Správa prišiel do kín. Najnovšia snímka režiséra Petra Bebjaka rozpráva príbeh Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, dvojice židovských väzňov, ktorým sa podarilo utiecť z koncentračného tábora v poľskom Osvienčime. Pri príležitosti Medzinárodného dňa obetí holokaustu a 76. výročia oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau zverejnili tvorcovia nový trailer filmu.

7. apríla 1944 sa Alfrédovi Wetzlerovi podarilo čosi jedinečné – unikol spolu s mladším väzňom Vrbom z prísne stráženého tábora smrti Osvienčimu. Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní došli na Slovensko, kde vznikla správa o genocíde.

FOTO Hviezda seriálu M.A.S.H. má 85 rokov: Toto ste o jeho živote nevedeli... Trpí vážnou chorobou!

Tajnými cestami sa dostala až do rúk Winstona Churchilla a Franklina D. Roosevelta a zasiahla do vývoja 2. svetovej vojny. Príbeh plný napätia a emócií osloví diváka napínavou drámou úteku, absurditou vývoja dejín, ale aj vnútornou silou muža, ktorý sa postavil proti zvrátenosti systému.

Náplasť za odloženú premiéru:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Sprava.sk/D.N.A., s.r.o.)

„Pred trištvrte storočím ľudia verili, že hrôzy koncentračných táborov uštedrili ľudstvu tvrdú lekciu a už nikdy sa nezopakujú. Verili, že by to už nik nedopustil. Dnes však vidíme, že sa mýlili. Nenávistnú rétoriku a vyhrážanie sa násilím vidíme všade okolo seba - od politikov, cez mladých ľudí, až po "oddaných" starých rodičov. Veľmi rýchlo sme zabudli, čo spôsobili smrť miliónov ľudí. A zabudli sme, že na mieste týchto obetí sme mohli byť my,“ hovorí Rasťo Šesták, producent filmu, ktorý je slovenským nominantom do boja o ocenenie americkej Akadémie filmových umení a vied, známeho Oscara.

V hlavných úlohách filmovej novinky sa predstavia herci Noel CzuczorPeter Ondrejička. Film má však aj mimoriadne silné medzinárodné obsadenie, na čele s britským hercom Johnom Hannahom, známym zo série dobrodružných filmov o Múmii, legendárnej smutnej komédie Štyri svadby a jeden pohreb alebo seriálov Agenti S.H.I.E.L.D. a Spartakus. Vojnovú drámu Správa do slovenských kín po ich otvorení prinesie distribučná spoločnosť Continental film.

Viac o téme: TrailerPeter BebjakSpráva
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu