Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenská klasika ožíva na filmovom plátne: Padla prvá klapka! Hviezdne obsadenie

(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) v spolupráci s DNA Production začali nakrúcať nový televízny film Jozef Mak. Vzniká na motívy rovnomenného románu Jozefa Cígera-Hronského. Príbeh, ktorého hlavným hrdinom je "človek milión" a zžiť sa s ním majú všetky vekové kategórie divákov, by sa mal na obrazovkách objaviť ešte v tomto roku. Informoval PR manažér Stanislav Čačko.

Príbeh Jozefa Maka, človeka milión, ktorý je súčasťou zoznamu povinnej literatúry na školách celé desaťročia, začal v polovici minulého týždňa nakrúcať režisér Peter Bebjak s producentom Rasťom Šestákom.

Poznáme ho všetci

"Všetci ho poznáme, ale pravda je, že málokto ho naozaj čítal. A pritom je to úžasné dielo plné vášní všetkého druhu. Ukazuje nám hrdinu, ktorému rozumieme, človeka, akých stretávame veľa, ale o to je zaujímavejší," hovorí Šesták s tým, že tvorcovia chcú na obrazovky priniesť príbeh, ktorému porozumejú diváci všetkých vekových kategórií. "A ktorý ukáže, že slovenská klasika nám má čo ponúknuť." Jozef Mak sa nakrúca v Múzeu oravskej dediny v Zuberci, kde DNA Production pre RTVS vyrábala aj rozprávku Vianočné želanie. Ďalšími filmovacími lokáciami sú napríklad Komárno či Banská Štiavnica.

Film ponúkne zaujímavé herecké obsadenie. Hlavnú rolu Jozefa Maka stvárni Dávid Hartl, v ďalších úlohách sa predstavia aj Judit Bárdos, Tomáš Maštalír, Diana Mórová, Alexander Bárta či Judita Hansman. "Výrobu zastrešuje kvalitný a filmovými kritikmi často vysoko hodnotený filmársky tím," dodal Čačko k snímke, ktorej hlavným kameramanom je Martin Rau, scenár napísal Ondrej Šulaj. Film Jozef Mak má byť súčasťou vianočnej programovej ponuky verejnoprávnej televízie.

Viac o téme: Tomáš MaštalírDávid HartlJozef Mak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu