Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najskôr vyšetrovateľka, potom britská premiérka: Seriálová hviezda natáča v Česku nový film

(Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)

Hollywoodsky režisér Marc Forster, ktorý je podpísaný napríklad pod bondovkou Quantum of Solace, v Česku natáča film z druhej svetovej vojny. V snímke White Bird: A Wonder Story české prostredie predstavuje Francúzsko a vo filme hrá slávna Gillian Anderson.

Na svojom facebooku to uviedla Česká filmová komisia. Zahraniční filmári môžu do Česka aj v súčasnej pandemickej situácii jazdiť za prísnych podmienok natáčať.

Režisér Mark Forster má vo svojej filmografii tiež tituly ako Ples príšer, Horšie to už nebude, Svetová vojna Z alebo Krištofko Robin. Snímka, ktorý sa začal nakrúcať v Česku, je adaptáciou grafické novely White Bird: A Wonder Story z pera spisovateľky Raquel J. Palacio. Hovorí o osude židovskej dievčaťa, ktorú u seba doma schováva počas druhej svetovej vojny francúzska rodina.


Mohlo by vás zaujímať: Čierna ovca kráľovskej rodiny: Pozrite si filmy o princeznej Diane


Americká herečka Gillian Anderson sa preslávila predovšetkým rolou agentky Scullyovej, ktorú v rokoch 1993 až 2002 stvárňovala v seriáli Akty X. Za túto rolu bola niekoľkokrát nominovaná na cenu Zlatý Glóbus, v roku 1997 ju získala. V roku 2019 hrá v niekoľkých sériách seriálu Sexuálna výchova z produkcie Netflix.

Viac o téme: Gillian Anderson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu