Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Takýto film tu ešte nebol: Netflix spojil Nollywood a Bollywood, TOTO je výsledok

Záber z filmu Namaste Wahala (Ahoj ťažkosti)
Záber z filmu Namaste Wahala (Ahoj ťažkosti) (Zdroj: Netflix)

Pred dvoma rokmi sa majiteľka reštaurácie v Nigérii Hamiša Darjani Ahudžaová rozhodla, že si splní sen a natočí film. Dcére indických rodičov sa to naozaj podarilo, píše Reuters. Príbeh o láske nigérijskej reštauratérky a indického podnikateľa s názvom Namaste Wahala (Ahoj ťažkosti) uviedol Netflix na Valentína.

Nigérijský filmový priemysel, pre ktorý sa podľa vzoru Hollywoodu a Bollywoodu vžilo označenie "Nollywood", ročne produkuje druhý najvyšší počet hraných filmov na svete. Často sú nízkorozpočtové a vznikajú priamo v teréne za niekoľko málo dní. "Je to plnohodnotný nollywoodský film, ale pridala som tam aj indického herca, aby to bolo zábavnejšie. Skúsila som napodobniť štýl 90. rokov v Bollywoode so spevom a tancovaním," vysvetľuje Ahudžaová, ktorá film režíruje, produkuje a tiež si sama zahrala menšiu úlohu.

Thanos oslavuje narodeniny: Slávu mu ukradol Johnny Depp, drogy mu zobrali všetkých priateľov

Ahudžaová vyrástla v indickej rodine v Nigérii a pozná tak obe dve kultúry. Vo filme chce prostredníctvom ťažkostí, ktoré prekonávajú obaja hlavní hrdinovia, ukázať, že obe kultúry nie sú zas až tak vzdialené. Natáčanie filmov o milostných vzťahoch medzi ľuďmi rôznych kultúr je podľa režisérky dôležité, najmä pre indické prostredie, kde sú svadby mimo kastu alebo náboženstva často nemysliteľné.

Film Namaste Wahala je prevažne v angličtine. Produkčný tím 60 ľudí ho ešte pred pandémiou koronavírusu natáčal na niekoľkých miestach v Nigérii a v Indii. Pôvodne mal film premiérovať v apríli, nakoniec to bolo na Valentína. Jeho tvorkyňa dúfa, že by za pár mesiacov mohla natočiť pokračovanie.

Viac o téme: NetflixBollywoodNamaste WahalaNollywood
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu