Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Pixar má pre nás nový animák Luca: Pozrite na tú nádheru, užijú si ho deti aj dospelí

Záber z animovaného filmu Luca
Záber z animovaného filmu Luca (Zdroj: YouTube/Pixar)

Pixar je už takmer 30 rokov zárukou kvalitných animovaných filmov, ktoré dokážu strhnúť deti a rozplakať aj dospelých. Silné príbehy, ktoré sú nielen dokonalé po technickej stránke, ale vyšperkované aj scenáristicky si zamilovali milióny ľudí po celom svete. A vyzerá to tak, že v najnovšom animáku s názvom Luca sa to nijako nezmení.

Pixar je v poslednom čase na nezastavenie. Štúdio Disney, ktorému táto továreň na detské sny patrí, na svojej streamovacej platforme Disney+ koncom roka uviedlo snímku Duša (Soul), začiatkom tohto mesiaca zase animovaný film Raya a posledný drak (Raya and the Last Dragon) a už čoskoro sa dočkáme projektu s názvom Luca.

Tvorca animovaného krtka by mal 100 rokov: Neuveríte, ako vznikol! Jednoducho o neho zakopol

Ten pre Pixar nakrútil režisér Enrico Casarosa, ktorý sa postaral aj o krátkometrážnu snímku La Luna. Tento 50-ročný Talian pri tvorbe Lucu vychádzal aj zo svojich spomienok na detstvo na talianskej riviére. K tomu však primiešal aj fantasy prvky. Príbeh sa bude sústrediť na dvojicu chlapcov menom Scorfano a Luca. Tí sú však morskými príšerami, ktoré chcú objaviť svet nad hladinou. 

Prvé zábery vyzerajú naozaj krásne a mnohým možno pripomenú bezstarostné detstvo. Premiéra je naplánovaná na 17. júna, no je vysoko pravdepodobné, že kiná vo svete budú ešte stále zatvorené. To by potom znamenalo, že Luca nájde svoje miesto na platforme Disney+. Zlou správou je, že tá zatiaľ oficiálne na Slovensku nie je dostupná. 

Viac o téme: DisneyTrailerPixarLuca
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu