Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šialený Max sa vracia: Hlavnú úlohu si strihne filmový Thor

(Zdroj: internet)

V Austrálii sa bude natáčať prequel k filmu Šialený Max. Bude sa volať Furiosa a hlavné úlohy dostanú Američanka Anya Taylor-Joy a Austrálčan Chris Hemsworth. V kinách by snímka mala byť v roku 2023. Premiérka austrálskeho štátu Nový Južný Wales Gladys Berejiklian dnes povedala, že to bude najvýznamnejší film, aký kedy bol v Austrálii natočený.

Austrálčan Hemsworth považuje šancu zahrať si vo filme vo svojej vlasti za splnený sen. "Je to veľká česť. Veľký tlak, ale vzrušujúce, čo je určite motivujúce," povedal herec, známy napríklad z filmu Thor.

Herci a ďalší členovia filmového štábu budú príhodné miesta na natáčanie hľadať po celom Novom Južnom Walese. Prezrú si aj banícke mesto Broken Hill, ktorého okolí poskytlo kulisy už niekoľkých postapokalyptickým filmom.

Zatiaľ posledná snímka série Šialený Max: Bláznivá cesta natočená roku 2015 vznikla prevažne v Namíbii, pretože krajina Nového Južného Walesu bola po mimosezónnych dažďoch príliš zelená a neposkytovala potrebnú scenériu.


Mohlo by vás zaujímať: Z ihriska priamo do filmu: Zlatan Ibrahimovič sa popasuje s odvážnymi Galmi


Taylor-Joy, známa zo seriálu Dámsky gambit, v pripravovanom filme dostane úlohu Furioso v mladšom vydaní. V Bláznivej ceste z roku 2015 ju stvárnila Charlize Theron.

Austrálsky režisér George Miller nakrútil prvý diel Šialeného Maxa v roku 1979 s Melom Gibsonom. Teraz povedal, že je rád, že bude môcť vďaka podpore federálnej vlády i vláde Nového Južného Walesu natáčať vo vlasti. "Mám priateľov, ktorí pracujú v Anglicku a museli natáčanie dvakrát aj trikrát prerušiť," povedal k súčasnej situácii filmárov ovplyvnenej pandémiou koronavírusu.

Millerovi sa páči, že rastie úloha Austrálie vo filmovej brandži vďaka tomu, ako sa dokázala s koronavírusom vysporiadať. V médiách už sa jej hovorí Aussiewood, podľa vzoru Hollywood. Agentúra AP píše, že mnoho hercov odišlo z Los Angeles a odobralo sa do Sydney.

Viac o téme: Šialený Max
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu