Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nový film o Guccim vyvolal rozhorčenie rodiny: Al Pacino zožal kritiku, že je škaredý!

Záber z natáčania filmu The House of Gucci Zobraziť galériu (3)
Záber z natáčania filmu The House of Gucci (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno)

Pravnukom Guccia Gucciho, zakladateľa luxusného talianskeho módneho domu, sa podľa agentúry AP príliš nepozdáva chystaný film hollywoodskeho režiséra Ridleyho Scotta o ich rodine. Pripravovanú snímku s názvom The House of Gucci (Dom Gucci), v ktorom sa predstaví Lady Gaga, Adam Driver alebo Al Pacino, je založený na knihe o nájomnej vražde Gucciho pravnuka Maurizia z 90. rokov.

Pravnučka Gucciho vyjadrila menom rodiny obavy, že film príliš zasahuje do súkromia Gucciho dedičov, spokojná nie je ani so skutočnosťou, že produkčná spoločnosť s rodinou nekomunikuje, alebo s výzorom Al Pacina, ktorý podľa nej nie je dosť pekný.

Muž, ktorého dala zavraždiť exmanželka

Maurizio Gucci, ktorý zdedil mnohomiliónový majetok rodinnej firmy, bol zavraždený v roku 1995. Vo vlečúcom sa procese bola nakoniec odsúdená za objednanie vraždy Mauriziova exmanželka Patrizia Reggianiová-Gucciová a strávila 16 rokov vo väzení.

Jedna z Mauriziových vzdialených sesterníc, Patrizia Gucciová, sa ale bojí, že film nebude len opísaním skutočnej udalosti, ako ho inzerujú titulky, ale bude sa snažiť poodhaliť tiež niečo z osobného života Gucciho dedičov. "Sme naozaj sklamaní. Hovorím teraz v mene celej rodiny," oznámila AP Gucciová.

Lady Gaga na zábere z natáčania filmu The House of Gucci
Zobraziť galériu (3)
Lady Gaga na zábere z natáčania filmu The House of Gucci  (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno)

"Kradnú nám naši rodinnú identitu, aby z toho mali zisk, aby zvýšili príjem hollywoodskeho priemyslu," uviedla nahnevaná dedička. "Môžeme hovoriť o všetkom. Ale je určitá hranica, ktorá nemôže byť prekročená," podčiarkla.

Al Pacino sa na postavu Alda Gucciho vôbec nehodí

K obavám rodiny prispieva podľa Gucciová tiež skutočnosť, že produkčná spoločnosť s ňou o novom filme nekomunikuje. Spresnila, že kontaktovala manželku Scotta, Gianninu Faciovú, ale nedostala od nej odpoveď. Faciová na začiatku nultých rokov rokovala s rodinou o inom projekte, ktorý sa mal týkať role Patriziinho otca a dedka v preorientovaní značky na globálneho hráča na trhu s luxusným tovarom.

Patrizii Gucciovej sa ďalej nepáči, že kniha, z ktorej film vychádza, obsahuje podľa nej niektoré nepresnosti. Ani výber hercov jej nie je po chuti. Predovšetkým ju rozhorčilo, že jej dedka Alda Gucciho hrá Al Pacino. "Môj starý otec bol veľmi pohľadný, ako všetci Gucciovci. Vysoký, s modrými očami, veľmi elegantný. Hrá ho Al Pacino, ktorý nie je príliš vysoký a na fotografiách (z natáčania) je malý, tučný a s kotletami, dosť škaredý," uviedla.

Tiež postava Paola Gucciho, ktorý sa na fotografiách z natáčania objavuje s neupravenými vlasmi a v orgovánovom menčestrovom obleku, svojim výzorom vôbec nezodpovedá jej spomienkam. "Hrozné, hrozné, cítim sa dotknutá," uzavrela.

Al Pacino
Zobraziť galériu (3)
Al Pacino  (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno)

Viac o téme: Al PacinoRidley ScottLady GagaAdam DriverThe House of Gucci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu