Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Divoká jazda klanu Gucci: Sex, moc, vražda... PRVÝ TRAILER je tu! Lady Gaga žiari, Jareda Leta nespoznáte

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Profimedia, YouTube/MGM)

House of Gucci... Biografická snímka, na ktorú čakajú milióny divákov. Napínavý príbeh o moci, peniazoch, sexe, ale i vražde si pod svoje krídla vzal oscarový režisér Ridley Scott. Obsadenie je skutočne hviezdne. Prvý trailer, ktorý zverejnili koncom júla, sľubuje veľký a intenzívny zážitok.

Lady Gaga, Jared Leto, Adam Driver, Al Pacino, Salma Hayek, Jeremy Irons a mnohí ďalší... Už v novembri sa do kín dostane zrejme najočakávanejšia snímka tohto roka - Klan Gucci. Príbeh excentrickej rodiny v traileri rozpráva Patrizia Reggiani, ktorú si zahrá práve Lady Gaga. 

Lady Gaga opäť zažiari

Lady Gaga mala vždy sen stať sa herečkou. Síce zatiaľ nehrala vo veľa veciach, ale stačilo to na Zlatý Glóbus (American Horror Story) a dokonca aj na Oscara (Zrodila sa hviezda) v hlavnej kategórii za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe. Práve ona je totiž jedným z dôvodov vysokého záujmu o film. Podľa nového a veľmi ambiciózneho traileru sa zdá, že hlavná úloha vo filme Klan Gucci nebude výnimkou. Samotná Patrizia Reggiani bola z obsadenia Lady Gagy nadšená, sama uznala, ako veľmi sa na ňu podobá.

Bolo však aj niečo, čo ju riadne naštvalo. Bol to fakt, že sa s ňou pred akceptovaním úlohy neprišla zoznámiť. "Hnevá ma skutočnosť, že ma Lady Gaga stvárňuje v novom filme Ridley Scott bez toho, aby mala tú slušnosť alebo dobrý úmysel stretnúť sa so mnou. S peniazmi to nemá nič spoločné, pretože z filmu nevytiahnem ani cent. Ide o zdravý rozum a rešpekt. Hovorím to so všetkou úctou a uznaním, ktoré k nej mám," povedala pre taliansku agentúru ANSA. Jej manžela Maurizia Gucciho si zahrá Adam Driver, takisto Oscarom ocenený a veľmi svojský herec. 

Jared Leto zemenený na nepoznanie

Okrem Lady Gagy a Drivera sa na filmovom plátne po dlhšej dobe predstaví aj Jared Leto zmenený na nepoznanie. Nikoho to však až tak neprekvapí. Leto, podobne ako Lady Gaga, je úspešný hudobník a k tomu aj skvelý a veľmi tvárny herec. Ďalšími hviezdami sú legendy Al Pacino, ktorý sa predstaví ako Aldo Gucci a Jeremy Irons ako Rodolfo Gucci (pôvodne mal úlohu získať Robert DeNiro).

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia)

Prvý trailer je tu!

Trailer vyzerá naozaj dobre a tak ostáva dúfať, že rovnaký dobrý, ak nie lepší, bude aj výsledok v kinách. Snáď nebudeme ľutovať, že snímku režíruje Ridley Scott a nie Martin Scorsese, ktorý mal o réžiu príbehu o slávnom klane záujem. Potenciál tu na to určite je. Filmári sa snažili byť čo najviac autentickí a veľmi im v tom pomáha aj prístup k archívnym kúskom z dielne značky Gucci. Módny dom s produkčnými spoločnosťami plne spolupracuje a dal im aj úplnú kreatívnu slobodu. 

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia)

Scenár k filmu napísal Robert Bentivenga. Film je založený na biografii The House of Gucci: A Sensational Story od Murder, Madness, Glamour and Greed z roku 2001 od Sary G. Fordenovej. Od Ridleyho Scotta tento rok uvidíme ešte jednu snímku s Adamom Driverom - The Last Duel, ktorý bude mať premiéru len pár týždňov pred Klanom Gucci.  

Búrlivé manželstvo

Luxus, peniaze, moc.. a nakoniec aj vražda bývalého manžela. Reggiani je bývalou manželkou Maurizia Gucciho (Adam Driver), vnuka renomovaného módneho návrhára a zakladateľa značky Guccia Gucciho. Ich vzťah bol od začiatku plný kontroverzií. Rodolfo Gucci, otec Maurizia, bol od začiatku proti svadbe. Patriziu totiž považoval za ženu, ktorá túžila len po postavení a peniazoch. Vzali sa začiatkom 70. rokov, v 80. žili na vysokej nohe. V roku 1985 však Maurizio odišiel na služobnú cestu, z ktorej poslal manželke odkaz, že už sa nevráti a manželstvo skončilo. 

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia)

O päť rokov neskôr začal chodiť s Paolou Franchi. V tom čase bolo už manželstvo s Patriziou v troskách. Rozviedli ich v roku 1994. Rok na to dala Maurizia zabiť. Dôvodom bola podľa prokurátorov žiarlivosť, peniaze a túžba prevziať moc na slávnou značkou. Odsedela si 18 rokov a z väzenia ako čierna vdova vyšla v roku 2016.

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/MGM)

Na slobodu sa mohla dostať o päť rokov skôr, no podmienkou bolo podstúpenie pracovného programu. To odmietla. "Nikdy v živote som nepracovala a rozhodne s tým neplánujem začať," povedala pre talianske médiá. Potom, ako vyšla z väzenie, rodina Gucci jej vyplatila takmer 28 miliónov dolárov napriek tomu, že dala zabiť svojho exmanžela. Šlo o rozvodovú dohodu, ktorá nevypršala napriek objednávke vraždy. To je príbeh Patrizie Reggiani, ktorý uvidíme už čoskoro. 

Gucciho dedičom sa film nepozdáva

Pravnukom Guccia Gucciho sa podľa agentúry AP príliš nepozdáva chystaný film o ich rodine. Pravnučka Gucciho vyjadrila menom rodiny obavy, že film príliš zasahuje do súkromia Gucciho dedičov. Dediči sa boja, že film nebude len opísaním skutočnej udalosti, ako to avizujú titulky, ale bude sa snažiť poodhaliť tiež niečo z osobného života Gucciho dedičov. "Sme naozaj sklamaní. Hovorím teraz v mene celej rodiny," oznámila AP jedna z Mauriziových vzdialených sesterníc Patrizia Gucci. 

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia)

"Kradnú nám našu rodinnú identitu, aby z toho mali zisk, aby zvýšili príjem hollywoodskeho priemyslu," uviedla nahnevaná dedička. "Môžeme hovoriť o všetkom. Ale je určitá hranica, ktorá nemôže byť prekročená," podčiarkla. K obavám rodiny prispieva podľa Gucciovej tiež skutočnosť, že produkčná spoločnosť s ňou o novom filme nekomunikuje. Spresnila, že kontaktovala manželku režiséra, ale nedostala od nej odpoveď. 

Problém majú aj s Al Pacinom

Patrizii sa ďalej nepáči, že kniha, z ktorej film vychádza, obsahuje podľa nej niektoré nepresnosti. Ani výber hercov jej nie je po chuti. Predovšetkým ju rozhorčilo, že jej dedka Alda Gucciho hrá Al Pacino. "Môj starý otec bol veľmi pohľadný, ako všetci Gucciovci. Vysoký, s modrými očami, veľmi elegantný. Hrá ho Al Pacino, ktorý po prvé nie je moc vysoký a na fotografiách (z natáčania) je malý, tučný a s kotletami, dosť škaredý," uviedla.

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube/MGM)

Tiež postava Paola Gucciho, ktorý sa na fotografiách z natáčania objavuje s neupravenými vlasmi a v orgovánovom menčestrovom obleku, svojim výzorom vôbec nezodpovedá jej spomienkam. "Hrozné, hrozné, cítim sa dotknutá," uzavrela.

Divoká jazda klanu Gucci:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: House of Gucci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu