Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Dnes je premiéra bondovky Nie je čas zomrieť: Posledná úloha súčasného agenta 007!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Nicola Dove/MGM via AP)

Za prítomnosti britského princa Charlesa a jeho syna Williama má dnes v Londýne svetovú premiéru film Nie je čas zomrieť (No Time to Die) zo série o Jamesovi Bondovi. V titulnej úlohe sa ako agent 007 naposledy objaví britský herec Daniel Craig. Uvedenie snímke bolo opakovane odložené kvôli pandémii covidu-19.

Ide o poslednú snímku z radu 25 filmov o Jamesovi Bondovi. Úlohu tajného agenta 007 v službách jej veličenstva prevzal teraz 53-ročný Craig po Piercovi Brosnanovi a od dielu Casino Royale z roku 2006 si zahral celkom v piatich bondovkách.

Natočenie filmu stálo 200 miliónov dolárov

Pôvodná premiéra takmer trojhodinového filmu, ktorého náklady sa vyšplhali na 200 miliónov dolárov, bola pôvodne plánovaná na apríl 2020. Zmaril ju ale pandémia a s ňou spojené reštrikcie. Britské kiná sa otvorili v máji, hoci pre návštevníkov stále platia niektoré obmedzenia.

Snímka režiséra Caryho Joji Fukunagu, známeho napríklad z minisérie True Detective, sľubuje zvyčajnú bondovskú akčnú snímku, automobilové naháňačky, kaskadérske kúsky a tiež úchvatné exteriéry. Dej zachytáva Bonda, ktorý preruší svoj idylický odpočinok na Jamajke a vydáva sa na stopu zloducha vybaveného novou smrtiacou technológiou.

Náhrada za Daniela Craiga ešte nie je

Producentka filmu o agentovi s povolením zabíjať Barbara Broccoliová magazínu HeyUGuys povedala, že tvorcovia doteraz za Craiga náhradu nemajú. Rozhodnutie o tom, kto nabudúce stvárni hlavnú postavu, má podľa druhého z producentov Michaela Wilsona padnúť najskôr v nasledujúcom roku. Už teraz je ale podľa Broccoliovej jasné, že James Bond bude aj naďalej muž.

VIDEO Dnes je premiéra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Nicola Dove/MGM via AP)

O lístky do kín je obrovský záujem

Britské kiná si od bondovky sľubujú, že pomôže zotaveniu celého filmového odvetvia, ktoré citeľne zasiahla pandémia covidu-19. Predpredaj vstupeniek podľa denníka The Guardian naznačuje, že snímka Nie je čas zomrieť by sa mohla stať druhým najvýnosnejším filmom z celej bondovskej série, ktorá trvá skoro 60 rokov. Len sieť kín Odeon predala podľa agentúry Reuters 175.000 vstupeniek, niektoré kiná v očakávaní veľkého diváckeho záujmu posilňujú personál.

Viac o téme: Daniel CraigNie je čas zomrieť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu