Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový trailer k MATRIXU odhalil ďalšie detaily: Žijeme v slučkách? Svetlo sveta uzrel nový agent Smith

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/Warner Bros. Pictures)

Na prvé zábery k pokračovaniu legendárnej trilógie Matrix sme dlho čakali. Pri prvom traileri boli niektorí fanúšikovia mimoriadne nadšení, niektorí boli skeptickejší. Pri druhom je to už iné. Zdá sa, že dej bude skutočne plný akcie, nepredvídateľných situácií a časových slučiek.

Vráti sa Neo na začiatok? Dopadla vojna so strojmi inak, ako sme si mysleli? To v tejto chvíli môžeme len hádať. Nový trailer k štvrtému pokračovaniu však odhaľuje o čosi viac než prvé namotávky. 


Mohlo by vás zaujímať: Legenda sa vracia: PRVÝ TRAILER k Matrixu rozdúchal vášne! Tak ktorú pilulku si vyberiete?


Žijeme v slučkách?

Warner Bros. Pictures zverejnilo nový trailer k filmu Matrix Resurrections. V traileri je naznačené, že by sa mohol dej odohrávať v časových slučkách. V rôznych záberoch vidno podobnosť s dielmi z pôvodnej trilógie. Neo (Keanu Reeves) si postupne začína spomínať na to, čo sa dialo predtým. Síce nie je jasné, čo presne sa deje, no spojitosť je jasná. 

Hlavný hrdina si bude opäť musieť hľadať cestu k milovanej Trinity (Carrie-Anne Moss). Nie je zatiaľ jasné ani to, ako sa do deja vrátia, keďže obaja na konci tretieho dielu zomreli. V štvrtom pokračovaní sa nebudú poznať, budú mať len pocit, že sa už niekedy stretli. 

Plno akcie a nový agent Smith

Okrem jemných náznakov trailer sľubuje plno akcie, drsné súboje a značne vylepšené schopnosti Nea. Opäť máme možnosť vidieť zrejme mladého Morpheusa, ale aj podobu potenciálne nového agenta Smitha v podaní Johnathana Groffa. Z prvého traileru je jasné, že Thomas (alias) Neo žije zdanlivo obyčajný život, nič si nepamätá, má len záblesky a jeho terapeut mu predpisuje modré lieky. Keď mu však Morpheus ponúkne červenú tabletku, jeho myseľ sa znova otvorí Matrixu.

Johnathan Groff
Zobraziť galériu (3)
Johnathan Groff  (Zdroj: YouTube/Warner Bros. Pictures)

Premiéra už čoskoro...

Štvrtý diel Matrixu, ktorý sa odohráva 20 rokov po poslednom diele, mal mať premiéru naraz v kinách aj na HBO Max. Diváci sa ho mali dočkať 22. decembra 2021, no kvôli aktuálnym protipandemickým opatreniam sa dátum premiéry bude zrejme meniť. Dovtedy si zrejme ešte niekoľkokrát trailery prehráme. Isté však je, že v centre príbehu bude opäť Neo a Trinity a sedí to aj s verziou, o ktorej hovoril sám predstaviteľ Nea Keanu Reeves. Bude to aj príbeh lásky, na ktorý sa on osobne veľmi teší.

"Máme úžasnú režisérku Lanu Wachowski a napísala krásny scenár - o príbehu lásky, je to inšpiratívne a úžasný príbeh, ktorý vo mne zarezonoval. To je jediný dôvod, prečo sme to urobili. Opäť s ňou pracovať je proste úžasné. Bolo to naozaj výnimočné a myslím si, že príbeh divákom rozpovie niekoľko dôležitých vecí, z ktorých môžeme v živote čerpať," povedal pred časom Reeves. Snáď sa máme na čo tešiť. Nakrúcanie v San Franciscu bolo skutočné akčné... až tak, že ľudia podali sťažnosť. Dúfajme, že to bude stáť za to. 

Viac o téme: Keanu ReevesMatrixThe Matrix Ressurections
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu