Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nový film Prezidentka: Hlavnú úlohu stvárni skvelá česká herečka! Voľba bola jasná

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Magio Box)

Hlavnú úlohu v novom romantickom filme Prezidentka od režiséra Rudolfa Havlíka stvárni Aňa Geislerová. Po letnom natáčaní sa teraz dokončujú scény na Kampe, na Streleckom ostrove, na Karlovom moste alebo pri Pražskom hrade.

Ak tvorcovia s ohľadom na vývoj pandémie uskutočnia produkčné plány, snímku uvedú tuzemské kiná od 23. júna. ČTK o tom za distribučnú spoločnosť Bioscop informovala Jana Šafářová.

Voľba bola jasná, o inej herečke som nerozmýšľal

„Nápad natočiť film o prezidentke – žene vznikol už v roku 2016, keď som dotočil Rozprávky pre Emu. Chceli sme ponúknuť pohľad za fasádu politických funkcií a profesijných rolí. Snažili sme sa vytvoriť postavu, ktorá by mohla ľudí inšpirovať a pripomenúť nám, že milovať a byť milovaný je niečo, čo potrebuje naozaj každý z nás,“ uviedol scenárista a režisér Havlík.

Obsadenie Geislerovej do úlohy hlavy štátu bola podľa Havlíka jasná voľba. „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené,“ povedal.

Bolo pre mňa dôležité, že chce niečo meniť a pomáhať

Rovnako ako v Rozprávkach pre Emu, aj v Prezidentke stretne Geislerová muža svojho života, ktorého stvárnil Ondřej Vetchý. Jej postavu definuje nielen jej práca a poslanie, ale aj vzťah s už dospelou dcérou a náhodné stretnutie, ktoré jej zmení život. "Pre mňa bolo strašne dôležité vedieť, že Katarína, moja postava, bytostne cíti potrebu niečo meniť a pomáhať," podotkla Geislerová.

Nový film Prezidentka: Hlavnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Magio Box)

Popri hlavnej partnerskej dvojici sa vo filme Prezidentka objaví napríklad Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer alebo Vanda Chaloupková. Režisér Havlík pochádza zo Sokolova, vyštudoval Strednú priemyselnú školu grafickú v Prahe a potom vystriedal niekoľko profesií: spisovateľ, scenárista a režisér. V celovečernom hranom debute Zejtra navždy z roku 2014 sa inšpiroval svojimi zahraničnými cestami. Ďalej stojí za divácky úspešnými komédiami Rozprávky pre Emu, Po čom muži túžia a Bábovky. Vážnejšiu tému si zvolil v dráme Minúta večnosti.

Nový film Prezidentka: Hlavnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Magio Box)

Nový film Prezidentka: Hlavnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Magio Box)

Viac o téme: Aňa GeislerováPrezidentka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu