Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

O premiére najnákladnejšieho českého filmu rozhodli Američania: Účinkuje v ňom niekoľko hviezd

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/totalfilm.cz)

Historický film Jan Žižka dorazí do kín takmer štyri roky od poslednej klapky. Snímka režiséra Petra Jákla so zahraničnými hviezdami, ako Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger či Sophie Loweová bude mať premiéru druhý septembrový týždeň.

Jákl podľa vlastných slov termín premiéry neurčil. "Bol mi pridelený Američanmi. A keďže musíme mať premiéru súčasne v Amerike i u nás, tak som to akceptoval," vysvetľuje režisér a producent s tým, že keby to bolo na ňom, vybral by inak. "Je to hrozný pocit, keď má človek dlhú dobu film hotový, ale nemôže ho nikomu ukazovať. Bohužiaľ, pre pandémiu je však v podobnej situácii plno tvorcov," dodal.

Snímka, ktorá je zatiaľ najnákladnejším filmovým počinom v Česku i na Slovensku, má predstaviť najslávnejšieho vojvodcu českých zemí trochu inak, než by diváci čakali. Podľa Jákla budú prekvapení z toho, ako je príbeh o zrode vojvodcu koncipovaný. "Všetko sa odohráva v roku 1402, teda v dobe Žižkovej mladosti, ešte pred husitskými vojnami. Je v ňom všetko, čo je treba o tej dobe vedieť, aby ju človek pochopil. Tiež dostatok bojov, ale predovšetkým veľmi silný príbeh," naznačil režisér.

Film Jan Žižka uvedie do slovenských kín distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia 8. septembra.

Viac o téme: Michael CaineBen FosterJan ŽižkaPetr JáklAmeričania
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu