Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Do projekcií francúzsko-ukrajinského filmu sa zapojili i slovenské kiná: Tržba pôjde známej organizácii

(Zdroj: Facebook/Film Europe SK)

Celkovo 19 kín po celom Slovensku sa dobrovoľne zapojilo do benefičnej akcie, v ktorej darovali celú tržbu pre organizáciu Človek v ohrození.

"Diváci, ktorí navštívili 24 projekcií švajčiarsko-francúzsko-ukrajinského filmu Oľga, vyzbierali finančnú pomoc pre Ukrajinu vo výške 2176 eur," uviedol Marek Suchitra, PR manažér mediálnej spoločnosti Film Europe, ktorá akciu zorganizovala. 

Film Oľga mal premiéru na medzinárodnom festivale v Cannes 2021 v sekcii Týždeň kritiky. Prináša výsostne aktuálnu tému, rozpráva o silných emóciách, životných hodnotách, postojoch a politike. Debut francúzskeho režiséra Elieho Grappeho hovorí príbeh mladej ukrajinskej gymnastky, ktorý sa odohráva v čase Euromajdanu.

Hlavnú predstaviteľku Oľgu stvárnila mladá ukrajinská vrcholová športovkyňa Anastasiia Budiaškina. Počas Týždňa francúzskeho filmu Créme de la Créme 2022 sa organizátori prehliadky spojili s režisérom a herečkou vďaka videohovoru. "Obaja sa prihovorili slovenskému a českému publiku a spoločne srdečne poďakovali za iniciatívu, ktorá pri príležitosti uvedenia filmu počas prehliadky francúzskeho filmu vznikla," dodal Suchitra.

Do benefičných projekcií filmu Oľga sa na Slovensku zapojilo 19 kín, uskutočnilo sa 24 predstavení, ktoré navštívilo vyše 500 divákov. Zapojili sa kiná Kino Lumiére, Kino Film Europe, Kino Mladosť, Kino Nová Cvernovka, DK Lúky v Bratislave, Kasárne Kulturpark, Kino Úsmev v Košiciach, Kino – Kulturní domeček v Malackách, Malý Berlín v Trnave, Kino Lastovička v Dubnici nad Váhom, KaSC FK’93 v Prievidzi, Kino Pocity v Prešove, Stanica Zárečie v Žiline, Podivný barón v Púchove, Kino Nova v Seredi, Artkino Metro v Trenčíne, Kinoklub Tatra, Mlyny Cinemas a Bod K.7 v Nitre. "Vyzbierala sa celková suma 2176 eur," uzavrel Suchitra.

Viac o téme: CannesUkrajinaOľgaČlovek v ohrozeníZbierkaCréme de la Créme
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu