Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najdrahšia stopka všetkých čias? Spoločnosť HBO investovala milióny, napokon projekt divákom nepredstaví

(Zdroj: Repro foto YouTube/Inside Edition)

Filmové štúdio Warner Bros sa rozhodlo, že nepredstaví verejnosti chystaný film Batgirl, ktorý sa mal tento rok objaviť na streamovacej službe HBO Max. Príbeh zo sveta komiksového Batmana s hlavnou postavou opačného pohlavia podľa zahraničných médií nebude mať premiéru ani na uvedenej platforme, ani v kinách. Projekt bol ukončený po investovaní desiatok miliónov dolárov a potom, čo už bolo dokončené natáčanie. Podľa denníka The Guardian sa Batgirl zaradila medzi najdrahšie zrušené filmové projekty všetkých čias.

Dôvody zásahu neboli bezprostredne úplne jasné. Spoločnosť Warner Bros médiám oznámila, že rozhodnutie súvisí s "posunom v stratégii nášho vedenia" ohľadom HBO Max a komiksového sveta značky DC. Správa sa objavila po zmene na čele konglomerátu Warner Bros. Discovery, ktorého nový šéf David Zaslav kladie dôraz na znižovanie výdavkov, uvádza web The Hollywood Reporter.

Zároveň sa objavili informácie o interných pochybnostiach ohľadom kvality snímky. Bulvárny denník The New York Post (NY Post), ktorý o zrušení premiéry informoval ako prvý, citoval nemenovaný zdroj, ktorý hovoril o veľmi zlých ohlasoch na prvé premietacie testy. V produkčnej spoločnosti údajne panovali obavy, že premietanie "príšerného" filmu by spôsobilo nenapraviteľné škody.

Do hlavnej úlohy Batgirl bola obsadená nie príliš známa herečka Leslie Graceová, po jej boku sa potom mali objaviť etablované hviezdy Michael Keaton a J. K. Simmons. Pôvodný rozpočet filmu bol okolo 80 miliónov dolárov, konečné náklady na produkciu ale boli vyššie v dôsledku covidových opatrení. Podľa informácií NY Post dokonca presiahli 100 miliónov dolárov.

Spoločne s Batgirl Warner Bros zrušilo aj premiéru animovaného filmu Scoob!: Holiday Haunt zo série o psovi Scooby Doo a jeho priateľoch. Podľa zdrojov amerických médií na jeho produkciu štúdio vynaložilo asi 40 miliónov dolárov.

Viac o téme: BatmanHBOBatgirlZrušené
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu