Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Jeden z TOP seriálových hitov Netflixu ožíva: VIDEO Prichádza Berlín!... TOTO je jeho nový gang

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Repro foto YouTube/La Casa de Papel)

Jeden z najväčších trhákov Netflixu La Casa De Papel (Money Heist) sa skončil, no franšíza ešte na konci nie je. Nielenže sme sa dočkali nového juhokórejského remaku španielskej série, ale dostávame aj plnohodnotný spin-off s fanúšikmi obľúbenou postavou, Berlínom. Prečítajte si, čo všetko zatiaľ o novom seriáli, ktorý má vyjsť v roku 2023, vieme.

O vedľajšom pokračovaní mimoriadne úspešného španielskeho seriálu sa dlho hovorilo. Tvorca seriálu Alex Pina mnohokrát dráždil fanúšikov možnosťou ďalšieho seriálu s postavou predstavenou v tomto seriáli. A tak sa nakoniec aj stalo. Netflix oficiálne predstavil novú sériu koncom novembra 2021, len pár dní predtým, ako dorazila druhá polovica 5. série na Netflix. 

Pedro Alonso ako Berlín v La Casa De Papel (Zdroj: Repro foto YouTube/Still Watching Netflix)
Zobraziť galériu (4)
Pedro Alonso ako Berlín v La Casa De Papel (Zdroj: Repro foto YouTube/Still Watching Netflix)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Still Watching Netflix)

Čo zatiaľ (ne)vieme o seriáli

Ako už názov napovedá, zameria sa na titulnú postavu Berlína, tiež známu ako Andrés de Fonollosa, ktorého stvárňuje španielsky herec Pedro Alonso. Stále je toho veľa, čo o Berlínovi nevieme, napriek tomu, že jeho život bol skúmaný už v 5. sérii. Zistili sme, že má 5 bývalých manželiek, vrátane Tatiany, ktorú stvárnila herečka Diana Gómez. Svoje vzťahy v seriáli opísal ako „5-krát, čo veril v lásku“.

Vzhľadom na to, že Berlín je v skutočnosti bratom s profesorom, je pravdepodobné, že diváci preskúmajú ich spoločné rané roky. Veríme, že seriál odhalí, ako sa stretol Berlín s Palermom (ďalšou láskou Berlína), Marsellou a Bogotou. Môžeme tiež uvidieť viac z lúpeže Berlína na Champs-Élysées v Paríži, kde ukradol 434 diamantov. A určite by sme chceli vedieť viac, ako bojoval s jeho ochorením, s Helmerovou myopatiou.

Pedro Alonso v ukážke k novému seriálu
Zobraziť galériu (4)
Pedro Alonso v ukážke k novému seriálu  (Zdroj: Repro foto YouTube/La Casa de Papel)

Na podujatí Netflix Tudum v roku 2022 sme počuli Pedra Alonsa a Alexa Pinu diskutovať o nadchádzajúcom spin-offe. „Láska a lúpeže“ bola prvá veta, ktorú producent Pina vyslovil, aby odpovedal na otázku, o čom je nový seriál. „Bude to výlet do zlatých rokov tejto postavy (Berlína, pozn. red.). Keď šialene zamilovaný kradol po celej Európe," dodal podľa whats-on-netflix.com.

Tiež sme videli prvý scenár (označovaný ako 33. verzia), v ktorom bolo vidieť, že názov epizódy je „Historias de Paris“, čo v preklade znamená „Parížske príbehy“. Scenár napísali David Oliva, David Barrocal, Esther Martinez Lobato a Alex Pina. 

Ako uvádza portál La Vanguardia, nová séria sa práve začala natáčať v Paríži, hoci podľa scenáristov Alexa Pina a Esther Martíneza Lobatoa ešte scenáre nie sú dokončené. Navyše odhalili, že prvá epizóda má 60 verzií scenára. Natáčací tím bude niekoľko týždňov vo francúzskom hlavnom meste a potom sa presunie do Madridu, aby dokončil natáčanie ôsmich epizód, ktoré budú tvoriť prvú a zatiaľ jedinú sériu produkcie.

Pedro Alonso
Zobraziť galériu (4)
Pedro Alonso  (Zdroj: Repro foto YouTube/La Casa de Papel)

Týmto rozprávaním začína prvá epizóda seriálu Berlín: „Sú len dve veci, ktoré dokážu zmeniť hrozný deň na úžasný. Prvým je láska. No nebolo to tak. Moja tretia žena ma práve opustila... Druhou je korisť za viac ako desať miliónov eur. Ale ani to nebolo tak. Chceli sme ukradnúť odkaz na oveľa väčšiu lúpež, tá dnešná bola jednoduchá. Ale ak máte zlý deň, môžete skončiť tak, že zrazíte toho bastarda na kolená a zamierite mu na hlavu." 

Uvidíme Berlínov nový/starý gang

Už bolo potvrdené, že 49-ročný herec Pedro Alonso alias Berlín si zopakuje svoju rolu v tejto prequelovej sérii... lebo povedzme si úprimne, na neho sa tešíme a bez neho by to nebolo ono. Netflix zverejnil video, ktoré nám predstavuje postavy Berlína. Sú nimi  herečka Michelle Jenner ako Keila, ktorá stvárni expertku na elektronické inžinierstvo. Herečka Begoña Vargas sa predstaví ako Cameron, ktorý vždy žije na hrane, Julio Peña ako Roi. Herec Tristán Ulloa stvárni Damiána, najlepšieho priateľa a dôverníka Berlína. Brucea, muža činu, si zahrá herec Joel Sánchez. Tento pondelok streamovacia platforma zverejnila prvú ukážku, v ktorom Berlín predstavuje vymenovaných protagonistov seriálu.

Stále však existuje šanca, že niektoré z postáv z La Casa de Papel si zopakujú svoje postavy. Do úvahy prechádzajú herci Rodrigo de la Serna ako Palermo, Álvaro Morte známy ako Profesor a spomínaná Diana Gómez, ktorá stvárnila jeho exmanželku Tatianu.

Viac o téme: NetflixLa Casa de PapelMoney Heist
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu