Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľký NÁVRAT slávnej herečky: Na nakrúcaní zažila hotové PEKLO... Zázrak, že sa nezbláznila!

Shelley Duvall Zobraziť galériu (2)
Shelley Duvall (Zdroj: Warner Bros Pictures)

LOS ANGELES - Meno herečky Shelley Duvall (73) nepatrí k tým, čo sú dennodenne spomínané v médiách. V týchto dňoch sa jej však dostalo značného priestoru. Po dlhšom čase sa vrátila pred kamery a zahrá si v pripravovanom horore. Mnohí jedinci sú v súvislosti s tým celkom prekvapení. V minulosti sa totiž pri nakrúcaní podobného žánru takmer zbláznila!

Výrazný podiel na tom však má samotný režisér počinu Osvietenie - Stanley Kubrick. Ten sa totiž postaral o to, že herečka počas nakrúcania, dnes už kultového filmu s Jackom Nicholsonom, zažila horor na vlastnej koži. Vtedajšie praktiky režiséra priam naháňajú strach a Shelley Duvall akoby len zázrakom neprišla o rozum. 

Kubrick chcel, aby svoju postavu stvárnila dôveryhodne. A tak ju napríklad držal úplne izolovanú od všetkých kolegov a členov štábu. Tých potom nabádal, aby ju ignorovali, urážal ju a neobmäkčil ho ani jej plač. Jednu zo scén musela točiť 127-krát, vďaka čomu sa dokonca dostala do Guinnessovej knihy rekordov. Jej opuchnuté oči a zúfalstvo pri tejto scéne tak rozhodne nebolo hrané. 

Samotná Shelley často netušila, čo ju čaká a dosť sa improvizovalo. Jej obrovský plač, krik a zúfalstvo tak často boli reálne. Kvôli stresu, ktorý herečka prežívala, jej vypadávali celé chumáče vlasov. Nakrúcanie tohto počinu sa tak nepriaznivo podpísalo nielen na jej fyzickom ale aj duševnom zdraví...

VIDEO je nevhodné pre maloletých a slabšie povahy: Trailer k filmu Osvietenie. 

V týchto dňoch hlási herečka návrat pred kamery. Na prekvapenie mnohých kývla na ponuku hrať v horore s názvom Forest Hills. Režisérom a producentom filmu je Scott Goldberg, ktorý neskrýva svoje nadšenie. Ostáva len dúfať, že nezvolí rovnaké praktiky, ako jeho predchodca. 

Okrem Shelley si v spomínanom počine zahrá aj Dee Wallace, ktorá si zahrala napríklad vo filme E.T. - Mimozemšťan, či Edward Furlong, známy z filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania. Dátum premiéry hororu Forest Hills zatiaľ nie je známy. 

VIDEO je nevhodné pre maloletých a slabšie povahy: Trailer k filmu Forest Hills. 

FOTO: Takto dnes vyzerá Shelley Duvall.

Shelley Duvall
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Shelley Duvall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu