Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Historický úspech filmu Rýchlo a zbesilo 7: Celosvetové tržby lámu rekordy

Rýchlo a zbesilo
Rýchlo a zbesilo (Zdroj: internet)

Americký film Rýchlo a zbesilo 7 (2015) si od svojho uvedenia do kín pripísal na konto viac ako miliardu amerických dolárov (v prepočte viac ako 924 miliónov eur). Ide pritom o prvú snímku spoločnosti Universal Pictures, ktorej sa podarilo prekonať túto hranicu.

Zástupcovia Universal Pictures navyše predpokladajú, že celosvetovo by tržby mohli dosiahnuť až 3,39 miliardy dolárov. Štáty ako Nemecko, Holandsko, Švédsko či Peru ju uviedli do kín 1. apríla. V Spojených štátoch amerických ju začali premietať o dva dni neskôr, pričom tu si od svojho uvedenia pripísala na konto 265,3 milióna dolárov. Miliardu dolárov prekonal v tržbách naposledyfilmTransformers: Zánik (2014). Rýchlo a zbesilo 7 je celkovo 20. snímkou, ktorej sa podarilo pokoriť túto hranicu.

V akčnom trileri Rýchlo a zbesilo 7 režiséra Jamesa Wana si zahrali Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Elsa Pataky, Tyrese Gibson, Christopher "Ludacris" Bridges, Lucas Black, Jason Statham, Kurt Russell i Paul Walker, ktorý tragicky zahynul v novembri 2013. Práve jeho nečakaná smrť skomplikovala nakrúcanie filmu. Produkcia napokon pokračovala od apríla 2014 s upraveným scenárom, keďže Walker, predstaviteľ jednej z hlavných postáv, pred smrťou stihol nakrútiť len približne polovicu potrebných záberov. Chýbajúce scény dorábali s dvojníkom a tiež s bratmi zosnulého herca, Calebom a Codym. V postprodukcii tvorcovia použili technológiu CGI a dosiaľ nezverejnené zábery nakrútené pre predchádzajúcefilmyzo série. Scenár napísal Chris Morgan.

Viac o téme: Vin DieselPaul WalkerRýchlo a zbesilo 7Rekord
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu