Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tarantino si dáva na čas: Na jeho nový film si počkáme o čosi dlhšie

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino (Zdroj: SITA)

Očakávaný film The Hateful Eight amerického režiséra Quentina Tarantina príde napokon do amerických kín 25. decembra v limitovanej distribúcii. Snímku navyše budú premietať zo 70-milimetrového filmu. Do širšej digitálnej distribúcie v USA sa film dostane 8. januára. V minulosti sa pritom hovorilo, že titul by mohol prísť do kín 13. novembra.

Snímku začali nakrúcať v januári v coloradskom meste Telluride. Päťdesiatdvaročný Tarantino sa postaral aj o scenár diela. Ten bez jeho dovolenia zverejnili začiatkom minulého roka na internete, čo filmára tak rozzúrilo, že chcel na niekoľko rokov pozastaviť práce na filme. Napokon ale zmenil názor.

V snímke sa predstavia napríklad Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Michael Madsen, Tim Roth, Zoë Bell a Channing Tatum. Okrem nich sa vo filme ukážu aj Lee Horsley, Craig Stark a Belinda Owino.


Tarantino prekvapuje fanúšikov: Režisérsky mág chce ísť do dôchodku


Quentin Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali aj za réžiu tohto filmu a tiež za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django (2012). Tarantino má na konte i filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Grindhouse: Auto zabijak (2007), Kill Bill (2003, 2004) a podieľal sa na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City - mesto hriechu (2005).

Viac o téme: Quentin TarantinoThe Hateful Eight
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu