Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kim Basinger v novom filme z českého pohraničia: Prostitúcia, drogy a násilie

Kim Basinger Zobraziť galériu (2)
Kim Basinger (Zdroj: famebiography.net)

Do nemeckých kín vstúpi na konci tohto mesiaca film dánskeho režiséra Andersa Morgenthalera, ktorý sa z veľkej časti odohráva v česko-nemeckom pohraničí plnom drog, násilia a prostitúcie.

Snímka sa v originále nazýva I Am Here (Som tu), vnemeckej verzii Um jeden Preis (Za každú cenu), český názov podľa filmového portálu ČSFD nemá. Hlavnej roli sa zhostila 61 ročná americká herečka Kim Basinger, ktorá ale podľa agentúry DPA v roli postaršej ženy vypadala príliš mlado.

Kim Basinger
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: famebiography.net)

Basingerová stvárnila ženu v domácnosti Máriu. Tá sa s manželom Petrom neúspešne snaží odieťa, všetky nájdete na tehotenstvo im ale zoberie lekár, podľa ktorého je žena príliš stará na to, aby mohla dieťa úspešne donosiť. Zatiaľ čo Peter sa sosudom vyrovnal, pre Máriu život bez dieťaťa stráca zmysel. Dozvie sa ale, že prostitútky včeskom pohraničí svoje deti predávajú, preto sa rozhodne do Česka odísť. Cestou sa zoznámi sjedným drogovo závislým mužom, ktorý jej má pomôcť kúpu dieťaťa sprostredkovať. Vtomto momente sa podľa agentúry DPA zfilmu stáva hororový thriller.

Na filme je zaujímavá pochmúrna atmosféra, časť deja je ale možné už od začiatku predvídať, uviedla DPA. Zaujímavý je vraj výber oscarovej herečky Kim Basinger, ktorá vskutočnosti má 61 rokov, ale vďaka vyšportovanej postave vyvoláva dojem štyridsiatničky. Pre túto rolu sa tak nezdá dostatočne stará.

Film bol dokončený už minulý rok, kedy mal na americkom festivale Fantastic Fest vAustine svetovú premiéru. Do nemeckých kín vstupuje 23. júla, na českých plátnach sa zatiaľ neobjavil.

Viac o téme: Kim BasingerI Am Here
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu