Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tieto premiéry musíte vidieť: Famózny Depp, finále Hier o život či kultový Star Wars

(Zdroj: internet)

Po pozretí týchto ukážok zrejme z kina ani nevyjdete. V novembri a decembri si pre vás slovenské kiná prichystali niekoľko skvostov, ktoré stojí za to si pozrieť. Pripravte sa na príbeh inšpirovaný Moby Dickom, na špiónov, za ktorými mosty nespálite, ale aj na Hry o život so skvelou Jennifer Lawrence či ďalší režisérsky kúsok Angeliny Jolie, v ktorom si zahrá po boku svojho manžela Brada Pitta.


NOVEMBER


Spectre(6.11.)

Tentokrát dostane James Bond odkaz z minulosti, ktorý ho privedie k zločineckej organizácii Spectre. Postupne sa dostáva cez pavučinu lží a odhaľuje pravdu o organizácii. V poradí 24. bondovka pod taktovkou Sama Mendesa sa dostane do našich kín začiatkom novembra. V hlavnej úlohe uvidíte poslednýkrát Daniela Craiga ako legendárneho agenta 007. Po jeho boku sa opäť objavia zvodné ženy v podaní Monicy Bellucci a Léy Seydoux.

Steve Jobs (12.11.)

Životopisný film o velikánovi v digitálnom veku. Jeho vynaliezavosť bola hnacím motorom modernej doby. Všetko si však vyberá svoju daň. Jeho radikálne a revolučné ovplyvnili nielen jeho rodinu, ale aj jeho zdravie. V úlohe Jobsa sa predstaví Michael Fassbender a filmzrežíroval Danny Boyle. S touto snímkou sa ponoríte do tajov života moderného génia, ktorý stojí za počiatkami svetoznámej firmy Apple.


Mohlo by vás zaujímať:Nová bondovka terčom posmechu: Toto tvorcovia nemohli myslieť vážne


Black Mass - Špinavá dohoda (19.11.)

Príbeh o dvoch kamarátoch, ktorí spolu vyrastali v uliciach Bostonu, natočený podľa skutočnej udalosti. John Connolly (Joel Edgerton) a James "Whitey" Bulger (Johnny Depp) boli kamarátmi z detských čias. V 70. rokoch však bolo všetko inak, obaja vyrástli no postavili sa na opačné póly. V tej dobe bol Connolly jednou z hlavných postáv bostonskej FBI a Whitey sa stal šéfom zločineckej organizácie Irish Mob. Uzavreli spolu špinavú dohodu o zlikvidovaní taliansko-bostonskej mafie. Tá sa však vymkla kontrole. Jedno je však isté, v tejto snímke uvidíte Johnnyho Deppa tak, ako ste ho ešte nevideli, ako nekompromisného zločinca v úlohe informátora FBI.

Hry o život: Drozdajka II (19.11.)

V pokračovaní kultovej sérieHry o život sa opäť predstaví skvelá Jennifer Lawrence ako Katniss Everdeen. Katniss spolu s Distriktom 17 je pripravená postaviť sa v revolúcii proti obávanému, autokratickému Kapitolu. Po boku Jennifer Lawrence sapredstavíJosh Hutcherson,Liam Hemsworth,Woody Harrelson čiJulianne Moore.Finále série je dlhoočakávaným filmom, ktorého sa diváci už určite nemôžu dočkať.


Mohlo by vás zaujímať:Český herec hral mafiána, stúplo mu to do hlavy: Nadobudol som pocit, že som nadčlovek!​


Pri mori (19.11.)

Vidieť milovaný hollywoodsky pár na jednom plátne sa nevidí často. Na snímkuPri mori v podaní Angeliny Jolie a Brada Pitta sú určite mnohí fanúšikovia, ale aj kritici zvedaví. Romantická dráma o hľadaní cesty v láske, vo vzťahu o hľadaní schopnosti milovať. Film nás prenesie do Francúzska 70. rokov, kde sa Vanessa, bývalá tanečnica, a Roland, spisovateľ, snažia vyrovnať s manželkou krízou, ktorou prechádzajú. V prímorskom mestečku sa dostanú na povrch veci, skrývajúce sa v manželstve dlhé roky.

Viktor Frankenstein (26.11.)

Legendárny príbeh o stvorení monštra.Viktor von Frankenstein a jeho pomocník Igor sa stretnú v ďalšom, modernom spracovaní klasického románu z 19. storočia. Príbeh môžeme sledovať z pohľadu Igora, ktorý sa stal asistentom študenta medicíny s veľkými víziami. Dozvieme sa viac o priateľstve s doktorom, ktorý sa vďaka svojmu pokusu oživiť mŕtveho stal legendou a mužom, akého poznáme dnes.V hlavných úlohách sa predstavia James McAvoy ako Viktor a Daniel Radcliffe ako jeho pomocník Igor.


​Mohlo by vás zaujímať: Zasmejte sa i vy: Veľká sláva Oscarov zatienená trápnymi momentmi


Právo zabiť (26.11.)

Nič nie je horšie, než prežiť vlastné dieťa. Neexistuje väčšia bolesť, ako vidieť vašu ratolesť umrieť neúctivou smrťou. Presne to prežíva Jess (Julia Roberts), ktorá objaví telo svojej dospievajúcej dcéry na dne kontajnera. O to horšie je, že pracuje ako vyšetrovateľka FBI, ktorej sa smrť dcéry nepodarí vyšetriť celých 13 rokov. Jej partner Ray (Chiwetel Ejiofor) nájde po takom dlhom čase nové stopy, ktoré vedú k obnoveniu vyšetrovania.


DECEMBER


V srdci mora (3.12.)

Od režiséra legendárnych snímok Čistáduša(2001) či Apollo13 (1995) sa do kín dostáva ďalší veľkofilm na motívy skutočných udalostí. Príbeh sa odohráva v roku 1820, kedy sa posádka lode dostala do zajatia útokov obrovského vorvaňa. Sledujeme osudy a utrpenia rybárov, ktorí s obrovskou veľrybou bojujú na mori 90 dní. V hlavnej úlohe uvidíme Chrisa Hemswortha, ktorého si diváci pamätajú najmä ako boha hromu Thora.

Most špiónov (3.12.)

Steven Spielberg sa pustil do ďalšieho filmu. Tentokrát sa jeho postavy budú predierať svetom studenej vojny, Obyčajný právnik James Donovan, hlavná postava, ktorú si zahrá oskarový Tom Hanks, dostane takmer nesplniteľnú úlohu. Bude musieť oslobodiť amerického pilota, ktorého zostrelili vo výzvednom lietadle nad Sovietskym zväzom. Donovan bude spolupracovať na prípade so CIA a vďaka zapeklitému prípadu bude ohrozený nielen on, ale a jeho rodina.


Mohlo by vás zaujímať:Páry, z ktorých jeden je slávnejší, než jeho polovička: V láske však hviezdia obaja


Star Wars: Epizóda VII - Sila sa prebúdza (17.12)

Kultová sága Star Wars, ktorú vytvoril George Lucas,sa dočká ďalšieho pokračovania. Po vyše tridsiatich rokoch sa dočkáme siedmeho dielu s podnázvom Sila sa prebúdza, ktorý naväzuje na snímku natočenú v roku 1983 s podnázvom Návrat Jediov. Po toľkých rokoch sa v preďalekej galaxii musí legendárny Han Solo spolu so svojou ženou princeznou Leiou a svojím priateľom postaviť ďalšiemu zlu. Musí sa vysporiadať s nebezpečím v podobe Sitha Inquisitora a pokúsiť sa nájsť strateného Lukea Skywalkera.

Viac o téme: Pri moriHry o životStar WarsSpectreMost špiónov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu