Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jean Reno a jeho tím k vám budú Nemilosrdní

Nemilosrdní Zobraziť galériu (6)
Nemilosrdní (Zdroj: Magic Box Slovakia)

Nerešpektujú zákon ani pravidlá a ich výsledky sú brilantné. Jean Reno a jeho policajná jednotka v novej francúzskej akčnej komédii.

Serge Buren (Jean Reno) je legendárny policajt, nočná mora všetkých kriminálnikov. On a jeho policajný tím mladých kolegov vyznávajú trochu nevšedné vyšetrovacie postupy.

Jean Reno
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Magic Box Slovakia)

Medzi ich osvedčené aobľúbené metódy patria prepadovky avýsluchy zadržaných za použitia baseballových pálok ainých tvrdých predmetov. Sradosťou ignorujú pravidlá priamo vpriebehu obrovských zatýkaní. Ich práca je viac než efektívna avýsledky brilantné. Lenže ich nadriadení začínajú mať dojem, že kovboji, ktorí nejdú podľa pravidiel anemajú rešpekt pred zákonom nemajú na polícii čo hľadať apreto čakajú na najbližšiu chybu.

Nemilosrdní
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Magic Box Slovakia)

Na parížskej scéne sa objavuje gang zlodejov, ktorý neuveriteľnou rýchlosťou vykráda banky aklenotníctva. Sú vyzbrojení automatickými zbraňami ana ich konto sa každou krádežou pripisujú brutálne vraždy.

Nemilosrdní
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Magic Box Slovakia)

Buren a jeho jednotka musia použiť všetku svoju vynaliezavosť aoprášiť všetky metódy, aby brutálnych zlodejov zastavili.

Jean Reno se vracia na plátna kín vjeho najobľúbenejšej úlohe – ako drsný policajt zo starej školy, sosobitým zmyslom pre spravodlivosť a humor. Vďalších úlohách sa predstaví jedna z„Bond girl“ Caterina Murino (Casino Royale) či Thierry Neuvic (Život po živote).

Caterina Murino
Zobraziť galériu (6)

Film vychádza zo slávneho britského seriálu Inšpektor Regan (The Sweeney, 1975).

Jean Reno
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Magic Box Slovakia)

Jean Reno

Ako sa vám páčil vývoj filmu?

Veľmi, Benjamin skĺbil niekoľko štýlov, takže film pôsobí svojim spôsobom výbušne. Je tam akási druhá rovina, ktorá nedovoľuje ukotviť akciu vrealite. Dej sa odvíja od jedného bodu, ale je to jednoznačná fikcia, ktorá využíva rôzne tóny na dotvorenie intenzívneho filmového zážitku.

Ako by ste popísali vašu postavu?

Niekedy vystupuje trochu obmedzene čo sa týka legality a vhodnosti, pretože prišiel z inej doby. Nie je úplne politicky korektný a určite nejde príkladom! Ale je to aj človek tak trochu stratený, aaj keď svojho šéfa nepovažuje za dostatočne kvalifikovaného a nemá potrebné kompetencie, aby ho nahradil, potrebuje k existencii určitú hierarchiu. Našťastie mu humor pomáha dostať sa z nejednej zložitej situácie.

Je vám postava Burena blízka?

Nie, nemám s ním nič spoločné! Ja si žijem pokojný rodinný život so svojimi šiestimi deťmi. Anespím na gaučoch svojich kolegov.

Caterinu Murino ste spoznal už pri natáčaní Korzického prípadu...

Bolo to trochu chúlostivé, pretože tam sme mali otcovský vzťah, zatiaľ čo vtomto filme je mojou snúbenicou. Museli sme sa rýchlo prestaviť na iný režim, pretože doteraz sme si boli ako brat asestra.

Nikto postavy nesúdi...

Postava Cateriny má už dosť manželského života. Vo chvíli, kedy sa odohrávajú príbehy filmu je vo fáze vzťahu so svojim manželom, ktorý sa blíži ku koncu. Mám pocit, že vvtomto filme stoja všetky postavy na križovatke. Jasné, že súkromný život policajtov nie je jednoduchý.

Čo si myslíte ofinálnej podobe filmu?

Výsledok je úžasný! Medzi scenárom afinálnou verziou došlo kveľkým posunom aúpravám. Je to veľmi originálny film vjedinečnom anovom prevedení. Výsledný obraz vychádza zalchýmie medzi hercami, ktorý ovplyvnila ich postavy apomohla im zo seba dostať maximum a z Benjaminovho umeleckého zásahu vtom ako jedinečne uchopil hlavne bojové scény. Som veľmi rád, že som sa mohol na tomto dobrodružstve podieľať. Paríž, choreografia bitiek, kaskadérske kúsky anapätie medzi postavami pôsobia veľmi sviežo. Je to veľmi aktuálna filmárčina.

Film je vmnohom veľmi komický...

Áno, apreto som do neho šiel! Mnohé dialógy sme mali písané na mieru, už od začiatku sme mali do filmu vniesť svoj homor asvetlo. Odbočky khumoru sú plánované asú tam preto, aby sme sa vzdialili od temnej detektívky. Komické prvky dodávajú filmu rozmer komédie a „feel-good“ filmov.

Vkinách už od 8. októbra:




Viac o téme: Jean RenoNemilosrdníCaterina MurinoThierry Neuvic
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu