Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľkolepá premiéra novej bondovky: Takúto smotánku inde neuvidíte!

James Bond: Spectre
James Bond: Spectre (Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures)

Takmer tri roky po tom, čo sa v kinách objavil dosiaľ posledný diel kultovej filmovej série o tajnom agentovi 007, sa dnes večer v Británii desaťtisíce fanúšikov vypravia na premiéru napäto očakávanej bondovky s poradovým číslom 24.

V hlavnej úlohe snímky s názvom Spectre sa opäť objaví daniel Craig, ktorému bude ako jeho protivník sekundovať Christopher Waltz. Obaja sa spolu s ďalšími členmi filmového štábu zúčastniaslávnostnej premiéry v londýnskej Royal Albert Hall, kam okrem iného zavíta aj princ William s manželkou Kate a princ Harry. Milovníci Jamesa Bonda mimo Britániu si ale budú musieť na odhalenie ďalších osudov svojho hrdinu ešte počkať: vo zvyšku sveta je totiž premiéra naplánovaná až na 6. november.

Film Spectre je jednou z najočakávanejších premiér tohto roku. Predchádzajúce bondovka Skyfall, ktorá zbúrala doterajšie klišé o nezraniteľnomagentovi a ukázala Bonda v jeho slabej chvíľke, dosiahla rekordné tržby,cez miliardu dolárov. Kasovým trhákom sa zrejme stane aj pokračovanie série, v ktorom sa prvýkrát po dvadsiatich rokoch v úlohe Bondovej šéfky "M" neobjaví Judi Dench, ale jej nástupca Ralph Fiennes. Pre 47-ročnéhoCraiga bude naopak Spectre už štvrtým vtelením do kože agenta, ktorého pred ním stvárnili Pierce Brosnan, Timothy Dalton, Roger Moore, George Lazenby a Sean Connery.

Veľkolepé prostredie Royal Albert Hall hostilo premiéru bondovky už v roku 2012 - vtedy sa po červenom koberci prešiel aj princ Charles s manželkou Camillou. Tentoraz bude kráľovskú rodinu zastupovať mladšiagenerácia, teda princovia William a Harry a tiež vojvodkyňa z Cambridge. Okrem nich sa v sále objaví aj režisér Sam Mendes či predstaviteľky trojiceBondových osudových žien - Léa Seydouxová, Monica Bellucci a Naomie Harrisová.

Očakávania posilňujú filmoví kritici: ti už vopred spievajú na Spectre chválu a tvrdia, že ide o štýlový návrat k bondovskej klasike. "Bond a Daniel Craig sú späť v neuveriteľne vzrušujúcom, pôsobivom, takmer opernegradovanomdobrodružstve agenta 007," sľubuje recenzent denníka The Guardian Peter Bradshaw.

Veľkolepé vyznenie si producenti pokúsili zabezpečiť veľkolepým rozpočtom: film údajne stál takmer 300 miliónov eur, nakrúcalo sa v Ríme, v Mexiku, v rakúskych Alpách či v Maroku a divákov majú opäť ohromiť najrôznejšie technické "vychytávky" a samozrejme aj luxusné automobily. Už vopred sapreto dá staviť, že zmes filmovej akcie, suchého humoru, napätia a elegancia agenta s povolením zabíjať bude fungovať aj po dvadsiatyštvrtýkrát.

Viac o téme: Daniel CraigJames BondSpectre
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu