Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Siedmy diel kultovej sci-fi ságy dorazil do kín: Sila Star Wars sa prebudila naplno!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: internet)

Siedmy diel kultovej sci-fi ságy Star Wars s podtitulom Sila sa prebúdza, ktorý mal svetovú premiéru v pondelok v Los Angeles, dnes uvedú kiná v Slovenskej aj Českej republike. Niektorí nedočkaví priaznivci Hviezdnych vojen už navštívili tradičnú polnočnú premiéru. Star Wars: Sila sa prebúdza je prvým dielom novej filmovej trilógie.

Príbeh a niektoré postavy sú nové, ale zapadajú do atmosféry, ktorú na konci 70. rokov stvoril režisér George Lucas. V nových Hviezdnych vojnách režiséra J.J. Abramsa sa ich priaznivci opäť stretnú nielen s Han Solom,princeznou Leiou a Chewbaccom, ale aj s dvojicou droidov C-3PO a R2-D2, ktorým pribudne parťák BB-8.

Siedmy diel kultovej sci-fi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nechýbajú ani typické "lietajúce" titulky, vesmírny koráb Millennium Falcon alebo súboj so svetelnými mečmi. Hudbu opäť zložil John Williams. Novými hrdinami sú neohrozená dievča Rey (Daisy Ridley) a dezertér Finn (John Boyega), ktorý opustil rady bojovníkov Prvého poriadku stojaceho na temnej strane Sily.

Siedmy diel kultovej sci-fi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Spoločnosť Walt Disney & Co počíta už s ôsmou epizódou plánovanou na rok 2017, ktorej tvorcom má byť Rian Johnson. Hovorí sa aj o tom, že deviaty diel natočí Colin Trevorrow. Filmový portál www.deadline.com odhaduje, že premiéra Star Wars: Sila sa prebúdza prinesie tvorcom rekordné tržby okolo 615 miliónov dolárov. Natočenie vyšlo zhruba na tretinu tejto sumy.


Mohlo by vás zaujímať:Zaujali viac: Týchto filmových záporákov máme radšej než hlavných hrdinov​


Siedmy diel kultovej sci-fi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Doteraz posledná snímka s podtitulom Pomsta Sithov prilákal podľa Únie filmových distribútorov v roku 2005 do kín takmer 280-tisícľudí.

Siedmy diel kultovej sci-fi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Star Wars VII: Sila sa prebúdza (2015)

Viac o téme: Harrison FordStar Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu