Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Premiéra nesklamala: Nové Hviezdne vojny hravo zotreli aj rekord Harryho Pottera

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: internet)

Dlho očakávaný film Hviezdne Vojny: Sila sa prebúdza dosiahol počas svojej premiéry v amerických a kanadských kinách vo štvrtok večer v predaji lístkov rekordných 57 miliónov dolárov. Oznámila to spoločnosť The Walt Disney Company s tým, že celkové zárobky snímky na predaji vstupeniek sa tak posunuli na takmer 130 miliónov dolárov za dva dni.

Siedme pokračovanie filmovej série Hviezdnych vojen prekročilo rekord, ktorý počas premiérového večera zarobil v roku 2011 posledný diel čarodejníckej série Harry Potter, a síce 43,5 milióna dolárov.

Premiéra nesklamala: Nové Hviezdne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Spoločnosť Disney odkúpila licenciu na pokračovanie epizód Hviezdnych vojen od producentskej firmy Lucasfilm v roku 2012 za štyri miliardy dolárov. Aktuálny diel Sila sa prebúdza je prvým pokračovaním filmovej série vytvorenej režisérom Georgom Lucasom za desať rokov.

Premiéra nesklamala: Nové Hviezdne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Siedmy diel kultovej sci-fi ságy dorazil do kín: Sila Star Wars sa prebudila naplno!


Spoločnosť Disney spresnila, že 47 percent lístkov sa v USA predalo na 3D verziu tohto filmu. Epizóda s názvom Sila sa prebúdza mala premiéru v 12 krajinách v stredu a vo štvrtok sa premietala v 32 ďalších. Zahraničné zisky dosiahli podľa Disney do štvrtka 72,7 milióna dolárov.

Predajcovia vstupeniek odhadujú, že Sila sa prebúdza by mohla počas víkendu poraziť júnový rekord filmu Jurský svet, ktorý sa vyšplhal na 208,8 milióna dolárov.

Viac o téme: PremiéraHviezdne vojnyStar WarsRekord
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu