Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Legendárny hitmejker šokuje: Decibely lásky sú mojím prvým aj posledným filmom!

(Sprava) Herečka Petra Svoboda, spevák Michal David, herečka Aneta Vrzalova a Alžbeta Bartošová pred slávnostnou premiérou romantického filmu s pesničkami Michala Davida. Zobraziť galériu (4)
(Sprava) Herečka Petra Svoboda, spevák Michal David, herečka Aneta Vrzalova a Alžbeta Bartošová pred slávnostnou premiérou romantického filmu s pesničkami Michala Davida. (Zdroj: SITA)

Za rodinnú ságu o troch generáciách označil svoj prvý film Decibely lásky český spevák, skladateľ a producent Michal David. V romantickom príbehu s jeho hitmi sa na plátna kín vracia Rudolf Hrušínský najmladší, ktorého diváci poznajú zo známeho Discopříběhu režiséra Jaroslava Soukupa.

"S Discopríbehom tento film nemá nič spoločné, je to úplne iný film, je inak postavený," povedal v rozhovoreznámy hitmaker k svojmu prvému filmovému producentskému počinu, ktorý tento týždeň vstúpil do českej i slovenskej kinodistribúcie.

(Sprava) Herečka Petra Svoboda, spevák Michal David, herečka Aneta Vrzalova a Alžbeta Bartošová pred slávnostnou premiérou romantického filmu s pesničkami Michala Davida.
Zobraziť galériu (4)
(Sprava) Herečka Petra Svoboda, spevák Michal David, herečka Aneta Vrzalova a Alžbeta Bartošová pred slávnostnou premiérou romantického filmu s pesničkami Michala Davida.  (Zdroj: SITA)

V hlavných úlohách príbehu troch dvojíc rozdielneho veku, ich priateľov, súčasných i minulých lások sa objavia spoločne otec a syn - Rudolfovia Hrušínskí, Iva Janžurová, Filip Cíl, Petra Svoboda, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková, Marika Šoposká, Aneta Vrzalová. "Páči sa nám, že si Rudolf Hrušínský najmladší zahral so svojím skutočným otcom, pretože oni si spolu ešte nikdy nezahrali. Zahrali si, ale vždy natáčali každý zvlášť, tu konečne natáčali spolu, bolo to skutočne o otcovi a synovi," podčiarkol 55-ročný spevák a skladateľ, tiež autor úspešných muzikálov.

Miloslav Halik
Zobraziť galériu (4)
Miloslav Halik  (Zdroj: SITA)

Michal David obsadil do Decibelov lásky, ktoré nakrútil ako svoj hraný debut režisér a scenárista Miloslav Halík, aj slovenskú herečku a speváčku Alžbetu Bartošovú. "Betku som objavil pred siedmimi rokmi a zobral som si ju do muzikálu Kat Mydlář na hlavnú úlohu, odvtedy so mnou spolupracuje," poznamenal k obsadeniu filmu, ktorý nesprevádza podľa očakávania titulná pieseň.

Aneta Vrzalová
Zobraziť galériu (4)
Aneta Vrzalová  (Zdroj: SITA)

"Nechceli sme to stavať na leitmotíve a nejakej jednej piesni, je ich tam ďaleko viac, každá má vo filme svoju úlohu a obraz je k tomu tiež prispôsobený. Nedá sa povedať, že by sme tam mali pieseň, ktorá by nejakým spôsobom dominovala," vysvetlil k snímke, v ktorej znejú časom overené hity Každý mi tě, lásko, závidí, Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má či Decibely lásky. Popovú klasiku dopĺňajú novinky, ktoré fanúšikovia doteraz nemali možnosť počuť.


Mohlo by vás zaujímať:České snímky nás bavia: Skvelí herci, jedinečný humor a more hlášok


Hitmaker sa po prvej skúsenosti s profesiou filmového producenta nechystá pokračovať v tejto umeleckej činnosti. "Musím sa priznať, že filmová brandža je veľmi ťažká disciplína. Je to určite pre mňa dobrá skúsenosť, ale mám dojem, že asi ma budú musieť veľmi prehovárať, keby sme mali robiť možno Decibely 2. Mám rád muzikály, mám rád tú moju prácu, koncertnú činnosť, predsa len ten film je veľmi náročná záležitosť."

Na otázku, prečo by si ľudia mali prísť pozrieť do kina jeho prvý film, Michal David zareagoval: "Pokiaľ si chcú odpočinúť a chcú sa odpútať od každodenného zhonu a stresu, mali by prísť na Decibely lásky, pretože si skutočne oddýchnu. Je to romantický film a je o nás, o ľuďoch, o tom, čo všetko prežívame. Celý film bol postavený na pokoji a na pohode."Decibely lásky vstúpili oficiálne do českých a slovenských kín vo štvrtok 11. februára.

Viac o téme: Michal DavidDecibely láskyDiscopŕíběh
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu