Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Dokonalý svet nie je iba ilúzia: Emma Watson a Tom Hanks v novom sci-fi trileri!

The Circle Zobraziť galériu (6)
The Circle (Zdroj: Bonton Film)

Emma Watson sa v novom sci-fi trileri The Circle ocitne pod permanentným dohľadom Toma Hanksa a vstúpi do kruhu, z ktorého možno nevedie cesta von. Napínavý a miestami desivý príbeh ponúka znepokojivú otázku - ide v dnešnej dobe stále ešte o žáner sci-fi?

Svet bez hladu. Svet bez vojen. Svet bez chorôb. Neobmedzené možnosti. V úchvatnej a najväčšej high-tech spoločnosti The Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológie majú moc doslova zmeniť svet. Práve sem, do zamestnania snov, nastupuje mladá a ambiciózna žena Mae (Emma Watson).

Dej filmu však rýchlo začne naberať prvky trileru v súvislosti so zneužívaním osobných údajov a po tom, čosa Mae zapletie so záhadným mužom.Šesťdesiatročný Hanks, ktorý sa tiež podieľa na produkcii, stvárnil v novinke zakladateľa spomínanej firmy Baileyho. Herecké obsadenie doplnili Karen Gillan, Patton Oswalt, Ellar Coltrane či Bill Paxton. Snímka by sa mala dostať do slovenských kín 27. apríla.

Film The Circle bol natočený podľa rovnomennej knihy Davea Eggersa z roku 2013, ktorá býva porovnávaná s knižnými klasikami "1984" od Geroge Orwella alebo "Koniec civilizácie" od Aldousa Huxleyho. Tému pokroku, technologického rozvoja a životného pohodlia za cenu určitej straty súkromia nevidí režisér James Ponsoldt celkom jednoznačne.

Viac o téme: Emma WatsonTom HanksThe Circle
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu