Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Do kín vtrhne nový superhrdina: VIDEO Black Panther má byť iný, dokázať to chce vizuálom

Film Black Panther Zobraziť galériu (2)
Film Black Panther (Zdroj: SITA/Marvel Studios/Disney via AP)

Na komiksovú tímovku Avengers: Infinity War si ešte pár mesiacov počkáme. To ale neznamená, že štúdio Disney/Marvel nám dovtedy nebude servírovať sólovky jednotlivých superhrdinov, ktorých uvidíme neskôr pokope. Už o pár dní, konkrétne 15. februára si svoju premiéru odbije očakávaná snímka Black Panther. O čom bude?

Hlavnou postavou snímky je T'Challa/Black Panther (Chadwick Boseman). Ten sa po smrti otca stáva novým kráľom technicky najvyspelejšej krajiny sveta, ktorá nesie meno Wakanda a pred okolitým svetom sa snaží ukrývať.

Ako nový vodca krajiny sa snaží vyrovnať so stratou otca menom T’Chaka, no zároveň je odhodlaný pokračovať v naplnení jeho veľkého odkazu a dedičstva. Keď sa však Wakanda dostane doobkľúčenia dvoch nepriateľov, ktorí majú v úmysle spôsobiť jej národu zánik, musíBlack Panther použiť svoj nový oblek a zvýšenú silu, rýchlosť či zmysly, aby dokázal ubrániť nielen krajinu, ale aj zvyšok sveta.

Film Black Panther
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Marvel Studios/Disney via AP)

Režíruje Ryan Coogler (Creed) a okrem Chadwicka Bosemana v hlavnej role sadočkáme aj iných zvučných mien- napríklad Lupita Nyong’o akoDora Milaje, Danai Gurira čoby Okoye a Michael B. Jordan v role Killmongera, bývaléhoT’Challovho priateľa, z ktorého sa stal jeho rival. Okrem nich však aj Daniel Kaluuya (nedávno hviezdil v Get Out), Letitia Wright, Winston Duke,Angela Bassetta v neposlednom rade tu máme Foresta Whitakera v role spirituálneho mentora Zuriho. Zájdete do kina?

Viac o téme: Black Panther
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu