Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Po stopách mileniek a tajomstiev: Do kín prichádza česká komédia Otcova volga

Otcova volga Zobraziť galériu (4)
Otcova volga (Zdroj: cinemart)

V slovenských kinách uvedú vo štvrtok 8. marca novú českú komédiu Otcova volga režiséra Jiřího Vejdělka. V snímke si zahrá množstvo hercov zvučných mien, medzi nimi napríklad Emília Vášáryová, Eva Holubová, Bolek Polívka, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Martin Myšička, Vilma Cibulková a ďalší.

Eliška Balzerová stvárni Evu, kostýmovú výtvarníčku, pôžitkárku a manželku šarmantného Ludvíka, ktorý však veľmi nečakane a bez rozlúčenia umrie – dokonca tak nečakane, že jej nestačí povedať, že okrem ich spoločnej dcéry Terezy, ktorú si vo filme zahrá Tatiana Vilhelmová, mal ešte rovnako starého nemanželského syna.

Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová
Zobraziť galériu (4)
Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová  (Zdroj: cinemart)

Eva je rozhodnutá toto odhalenie veľkoryso ignorovať, ale Tereza, ktorej sa rozpadáva vlastný život, sa k prízraku nevlastného brata upne. Spoločne s matkou sa teda napokon vydajú Ludvíkovým veteránom volga GAZ 21 po stopách jeho bývalých mileniek a priateľov, aby zistili o tajomstve viac.

Otcova volga
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: cinemart)

Jiří Vejdělek si prácu na snímke pochvaľuje. "Zdá sa, že natáčať filmy o ženských osudoch je mojím osudom," povedal. "Otcova volga mi dala možnosť obklopiť sa na celé týždne krásnymi a talentovanými dámami. Tomu som nemohol odolať," dodal.

Tatiana Vilhelmová a Eliška Balzerová
Zobraziť galériu (4)
Tatiana Vilhelmová a Eliška Balzerová  (Zdroj: cinemart)

Podľa Balzerovej sa diváci a diváčky majú aj tentoraz na čo tešiť. "Nalákala by som ich na to, čo Jirka Vejdělek tak vie a čo som s ním zažila už pri Ženách v pokušení - smejete sa a pritom vám tečú slzy. A nalákala by som ich aj na napínavé pátranie v minulosti a nečakaný záver. A tiež na toho krásneho veterána, volgu zvanú Cárovná. A na nás dve s Táňou, ktoré v nej uháňame nádhernou krajinou za dobrodružstvom,“ vymenovala herečka.

Viac o téme: Otcova volga
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu